dimecres, 23 de maig del 2007

Els mossos estan de pega

Últimament, sembla que el cos de mossos d’esquadra està de pega. No surten d’una polèmica que ja en tenen una altra a l’aigüera.
Mai com ara s’havia qüestionat l’actuació policial i, el que és més sorprenent, mai s’havia identificat tant clarament el departament d’interior i el cos policial amb el partit polític que n’assumeix la responsabilitat, en aquest cas, ICV-EUiA amb en Joan Saura al capdavant.
No sé si això és bo o dolent, l’esperit crític és un element que la gent de ICV sempre em valorat però, n’hi ha un altre que també és imprescindible i és el de la responsabilitat.
Sembla que aquest qüestionar permanent la tasca dels mossos, no ajuda massa a la tranquil·litat i el benestar de la ciutadania. I tampoc no deu ajudar massa a la tasca diària del cos de mossos, el fet que la polèmica no els doni ni un respir.
Els desallotjaments i el moviment ocupa, la detenció de Núria Portulas, el kubotán i ara la caiguda d’un detingut...Tot plegat amanit amb el discurs de la dreta que cal més policia perquè que cada dia hi ha més assalts als xalets, més estirades de bossa, més robatoris a comerços, més turistes als qui protegir, més nouvinguts als qui controlar, més màfies per detenir...
S’està generant una sensació d’inseguretat que no s’ajusta a la realitat.
No és responsable ni coherent utilitzar un discurs alarmista per demanar més efectius de la policia i al mateix temps qüestionar la tasca del cos policial i posar-la en entredit cada vegada.
Segur que el cos de mossos ha comès errors, ningú pot atribuir-se la perfecció però, tinguem present que la crítica i el desgast permanent no ajudaran a protegir ni a garantir el benestar de la ciutadania.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui anava a escriure jo sobre aquest tema però te m'has adelantat... :-)

Petons,

El Rus.

Anònim ha dit...

el gran problema no és que els mossos cometin errors, el problema és que en Joan Saura, conseller d'IC-V i fins fa poc President d'IC-V justifiqui aquests actes.
que hem de dir davant les justificacions d'en Joan Saura a l'ús d'aquests "punxons" que han utilitzat els mossos el passat dissabte? tant si val que siguin armes legalitzades, és això el que hem de dir una formació pacificista? ho hem de justificar? que haguéssim dit si aquest armament l’hagueu utilitzat la policia nacional quan governava el PP? el mateix? sabeu que no. Tot no és justificable, no des de una formació d'esquerres, ecologista, nacionalista i pacifista! no podem oblidar el que diem i no podem justificar el que no és justificable. espero alguna resposta a aquesta pregunta, ja que estic molt i molt decebuda. Soc militant d'IC-V des de fa molts anys i les coses companys i companyes no van bé!!!! encara que millorem els resultats, les coses s'han de fer bé!!”

Anna Mir ha dit...

Que el President d’ICV Joan Saura, com a Conseller d’Interior, es pronunciï sobre un tema polèmic en relació al cos de mossos d’esquadra no em sembla tan estrany.
Potser, per parlar del Kubotán i de la pertinència o no de que els mossos en puguin fer ús com a instrument de defensa, hauria estat més indicat que les declaracions les fessin els propis comandaments dels mossos, deixant per al Conseller els temes de caire més polític.
Ara ja tant és i, segurament, la polèmica s’hagués dirigit igual cap a Joan Saura i cap a ICV. No podem oblidar que estem en plena campanya electoral.
D’altra banda, fins on jo sé, ICV continuem sent un partit pacifista i pacífic, però no podem obviar que Interior és el que és. Un cos policial és el que és i té les funcions que té i, per tant, com a partit d’esquerres i pacifista hem d’apostar per transformar la realitat però sense perdre de vista de quina realitat partim.
Sabíem que Interior ens portaria contradiccions, així ha estat. Ara, com sempre, hem de encarar la situació de manera clara, amb transparència i sense por.
Jo també sóc militant d’ICV, potser des de no fa tants anys però, em sento orgullosa de la nostra gent. ICV creix i això posa en guàrdia a la resta de partits polítics i ens condueix al centre de la polèmica.
Mantinguem el cap fred, passat el diumenge d’eleccions, el xàfec haurà deixat pas a la calma.