dimecres, 30 de maig del 2007

Desafecció política o pura apatia?

Encara no hi he trobat remei però continuo donant voltes al tema de l’abstenció i em pregunto: És desafecció política o és pura apatia?
Us asseguro que no tracto de fugir d’estudi ni busco excuses per a dormir tranquil·la fins la propera cita electoral però, pensant pensant, ja fa temps que veig les mateixes cares allà on vaig. I vull dir, no sols quan es tracta de actes polítics o institucionals sinó també quan organitzem activitats per al barri, engeguem algun projecte des de les entitats, ens queixem i reivindiquem la millora d’alguna cosa, decidim o debatem temes que ens afecten del dia a dia...
Sols em passa a mi o ens passa a la majoria dels qui participem de la vida associativa i col·lectiva? És sols el dia de les eleccions que un 50% de la gent no es pronuncia o és cada dia que la majoria es queda a casa i sols uns pocs ens arremanguem i optem per dir-hi la nostra?
No fa ni quatre dies que amb gent de les entitats juvenils del Consell comentàvem que cada vegada ens costa més moure a la nostra gent. És cert que sovint estem implicats en diverses històries, tenim masses reunions, anem cansats...però, també és cert que la implicació i la participació activa de la gent podria estar baixant.
En qualsevol cas, és un element més per a la reflexió.

1 comentari:

CJd7 ha dit...

Hola Anna,

No és ben bé un comentari a la teva entrada, és per convidar-te a anar passant pel nostre recent estrenat BLOG.