dijous, 28 de maig del 2009

+ CO2, no gràcies

Donar el mateix ajut a qui es compra un vehicle de 50.000 euros que a qui compra un vehicle més barat ni és progressista, ni és sostenible, ni és equitatiu. És senzillament apostar pel mateix model de sempre, el model que ens ha dut a la crisi.

Catalunya no es pot diferenciar d’Espanya per ser més contaminant sinó per ser pionera en el canvi productiu més sostenible. Cal avançar cap a un nou model productiu i apostar per mesures que no ens facin retrocedir des del punt de vista social i ambiental.

No té sentit subvencionar vehicles ampliant el límit de CO2 permès quan precisament s'està fent esforços per reduir el nivell d'emissions i millorar la qualitat de l'aire.

Els tres cotxes de SEAT (Ibiza, Cordoba i Leon) més venuts el 2008, que representen un 81% del total de vendes, emeten menys de 150 g/Km de CO2. Del conjunt de vehicles de la marca, només n'hi ha 13 (els de gama més alta) que emeten més CO2. Nissan també té models de tipus utilitari (Micra, Note, Tiida) que emeten CO2 per sota de 150 g/Km.

Es pot per tant, ajudar a SEAT i Nissan, defensar els seus llocs de treball a Catalunya, i seguir lluitant contra el canvi climàtic.

3 comentaris:

Manel J. Camps ha dit...

Anna,

Amb aquest comentari sembla que estigueu a l'oposició en lloc del govern de la Generalitat.

Anna Mir ha dit...

Hola Manel,
Precisament perquè estem al govern de la Generalitat i des del Departament de Medi Ambient i Habitatge estem impulsant el Pla marc de mitigació del canvi climàtic 2008-2012 i també el Pla per a la millora de la Qualitat de l’aire a la Regió Metropolitana de Barcelona, podem dir clarament que no té sentit afavorir la compra de vehicles amb nivells d’emissió de CO2 per sobre dels 150 g/Km.
Estar al govern no implica renunciar a les nostres idees i conviccions. Al contrari, si estem al govern és perquè governant podem avançar més i canviar més coses que des de l’oposició.

Anònim ha dit...

Haran lo que les de la gana, y seguireis apoyandoles. Nos toman el pelo a todos, y vosotros lo consentis mientras vais criticando. Parece que tambien nos quereis tomar el pelo. Quien consiente o favorece un delito es complice. Por tanto....
Deberiais formar un unico partido con ellos y asi no engañariais a nadie.