dimecres, 23 de setembre del 2009

A veure qui hi arriba abans

Dimarts 29 de setembre, a les 18:30, la entitat per la Promoció del Transport Públic (PTP) organitza un any més la Cursa de Transports.
La Cursa de Transports no és una carrera sinó que, de fet, es tracta de comparar l’efectivitat dels diferents mitjans de transport que es fan servir tant per moure's a les ciutats com per anar d’un municipi a un altre. Efectivitat que depèn del temps de desplaçament, el seu cost, i els efectes del mitjà de transport sobre el medi ambient.
A Barcelona hi haurà diversos recorreguts o rutes i una d’aquestes, la número 5, és farà entorn del barri de la Taxonera, sortint des del Centre Cívic Bocanord (C. Agudells, 37-45). S’hi pot participar en les diverses modalitats de transport previstes: en metro, taxi, bicicleta, en moto, a peu...
I es que de sovint el cotxe no és la millor alternativa, de fet, allà on hi ha una combinació raonable, el metro acostuma a ser el sistema de transport més ràpid.
A la web de la PTP hi podeu consultar els resultats de les anteriors edicions de la cursa. La primera es va fer l’any 2004 a Barcelona, durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (del 22 al 29 de setembre) i, des d’aleshores, s’ha repetit cada any i s’hi han anat afegint més municipis.
Per participar-hi o sol·licitar més informació es pot trucar al 93 244 49 70, al 93 270 08 62 o enviar un mail a cursa2009@transportpublic.org.
La veritat és que aquesta és una activitat molt recomanable; saludable, educativa, i segur que molt divertida. Animeu-vos-hi!!!