dimecres, 16 de setembre del 2009

L'ascensor còmplice

Aquesta tarda inaugurem l’ascensor de Lisboa, ubicat al passatge de Tossa, al costat del CAP d’Horta, tot i que ja fa dies que està en funcionament i a ple rendiment aprofitant que hi ha Festa Major al barri d’Horta.
L’ascensor, que funciona les 24 hores, permet salvar el gran desnivell existent entre la Rambla del Carmel i el carrer Lisboa, i fa més accessible tant el CAP com l’espai que coneixem com el mirador d’Horta. Això, permet una millor connexió entre els barris del Carmel i d’Horta i suposa una millora per tots els veïns i veïnes de la zona.
Però hi ha un altre element que em sembla tant o més important i que vull destacar. L’ascensor de Lisboa, també és un exemple de com les propostes del moviment veïnal i el teixit associatiu dels barris esdevenen realitats amb la complicitat del Districte.
L’altre dia en Joan Termes, de la vocalia de persones amb discapacitat de l'Associació de Veïns d’Horta, m’hi feia pensar i, certament, a banda de la importància inqüestionable d’acabar amb les barreres per a la plena accessibilitat a la nostra ciutat, és fonamental donar resposta a les propostes i demandes de les entitats i generar complicitats amb el moviment associatiu.
No en va, les entitats tenen una llarga trajectòria de treball i un ampli coneixement del territori que cal saber valorar i aprofitar pel que és un objectiu comú i compartit, millorar els nostres barris. A Horta-Guinardó ho tenim clar.