dimecres, 9 d’abril del 2008

Es confirma la deriva al centre

I si no ja els anirem a buscar...
Perquè deien que havien de servir els 25 diputats del PSC? Vista la primera sessió d'investidura, els pitjors pronòstics semblen confirmar-se.
ZP es mostra autosuficient i la força del PSC sols ha servit per debilitar l’esquerra catalanista i deixar fer a ZP, en la seva deriva centrista i centralista. Zapatero pactarà, sí, però amb qui?
Pactarà amb la dreta catalana
, amb el servicial Duran, a canvi d’un cert maquillatge catalanista. Cal posar algun peix al cove en forma de balança fiscal o de Roine. Així CIU pot vendre alguna cosa als catalans i tenir-los distrets, no fos cas que ens obcequéssim i ens poséssim seriosos en el desenvolupament de l’Estatut i el finançament.
Pactarà també amb la dreta del PP, amb un Mariano “renovat” i amb aquest nou PP cansat de la guerra oberta que ara intenta una estratègia més moderada. PSOE i PP es posaran d’acord en els grans temes d’estat.
Per això no calia acollonir al personal amb allò de “si tu no vas...”? Si el PP era tant terrible, com és possible que d’avui per demà hi vulguin pactar?
Si una cosa sembla evident és que altra vegada ens han aixecat la camisa. I els primers entabanadors entabanats, són els del PSC. Tant que demanaven suport, caldrà veure si els seus 25 diputats serveixen per alguna cosa més que per dir amen al PSOE.
De moment, l’únic que han fet els socialistes catalans és permetre que el PSOE s’acosti a les dretes del PP i de CIU. Molt meritori per a un partit què s’anomena d’esquerres... la decepció està servida.
Sr. ZP, els darrers resultats electorals li poden fer pensar que tot s’hi val però, s’equivoca. Els catalans, més aviat que tard, ens cansarem de que ens prengui el pel i, ja no li valdrà l’argument de la por.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest escrit em sembla d’una ingenuïtat sorprenen en una persona que, almenys així ho sembla, viu la política d’una manera propera.

Les teves sentències sobre el futur del que farà ZP indiquen que o bé disposes d’informació privilegiada o be tens una bola de vidre en la que pots llegir, infal•liblement el que ha de passar. La veritat es que els/les profetes no m’agraden gens.

De moment, crec jo, el que han fet els resultats obtinguts pel PSC que sembla que es el que et preocupa, es evitar que hi pugui haver un govern del PP. Et sembla poc? A mi en sembla molt, i a més a més, et puc assegurar que no em sento gens entabanat.

Crec sincerament que us torneu a equivocar sobre qui es el vostre adversari polític. Ho veu fer a la passada campanya, i així us va anar, i ho torneu a fer ara. Ara, si es estratègia de partit, i us sembla bona, endavant, però aleshores qui es que entabana a qui?

També crec que es important que IU estigui al parlament i que, tal com dèieu a la campanya, treballeu per tal de que el govern sigui el més d’esquerres possible tot procurant i NEGOCIANT que les lleis que surtin del parlament tinguin un contingut social important.

No caiguis en el mateix error de CiU que s’adjudica sense reserves el definir que es el que faran els catalans. Jo seria més modest i potser diria que “ALGUNS catalans ens cansarem de que ens prenguin el pel”, perquè estic convençut de que n’hi ha d’altres, de catalans vull dir, que segurament no creuen que els hi prenguin i que per això no van votar ICV .

Antonia

Anna Mir ha dit...

Hola Antonia,
En primer lloc, agrair-te el comentari. No se si es tracta d’ingenuïtat o no, el cas és que tenim visions diferents.

A mi em rebel•la que haguem perdut pluralitat d’esquerres al Congrés, sota l’amenaça de que tornava el PP. I em molesta que ZP faci l’ullet a la dreta, catalana o espanyola.

Pel que fa al cansament o no dels catalans, el que volia dir és que les situacions viscudes amb rodalies, l’AVE, o el tall elèctric a Barcelona, no han passat factura a ZP en aquestes eleccions però, això no significa que molta gent no desaprovi la seva gestió.

La situació excepcional de por vers un possible govern del PP potser no salvarà els resultats electorals dels socialistes eternament.

L. ha dit...

Hola!
Doncs a mi digueu-me rara, però veient el panorama, fins i tot hagués preferit que guanyés el pp. Amb ells la societat estava més mobilitzada i era més conscient i sensible a determinades decisions polítiques. Ara, amb un PSOE que és tot, menys d'esquerres, estarem igual però amb la gent anestesiada convençuda que prefereix aguantar el que sigui que el llop del pp. I muts i a la gàbia!

Albert ha dit...

Bones, disculpeu , em fico per el mig, com el dijous.
Nerviosos estàn els del PSC, està clar que han donat un xec en blanc al PSOE, perque faci el que vulgui amb els vots catalans, i això els hio pesa.Però heu de pensar senyors del PSC, que aquestos vots, són un prèstec que us fan ERC i IC, degut està clar, diem-ho , al desencis d'aquestos partits, i per la molt efectiva...si tu no vas ellos vuelven...
No pot el PSC subordinar-se sistemàticament a les directives del PSOE, això ens farà mal a tots, i potser el que farem és preparar el cami , perque el PP torni a governar, i penseu , que no serà pas amb gent centrista , que vuelven los malos....
Salut i republica.

Anònim ha dit...

Segur que tenim punts de vista diferents, si no, no estariem fent comentaris sobre el teu escrit. Estic segura però aquesta es l'única manera d'entendres amb la gent. Fins i tot et diré que en algun punt coincideixo bastant amb el que dius.

En canvi, no estic d'acord amb lo del prestec de vots per part d'ICV i d'ERC tal com diu l'Albert. Tant ICV com ERC, sobretot ERC, han obtingut uns resultats similars als de l'any 2004 que els ha fet tocar altre vegada de peus a terra.

Pel que fa al comentari de "I", no l'acabo d'entendre. Preferir que governi el PP perquè així se sent més motivada, potser que s'ho faci mirar.

Antonia

Anònim ha dit...

Anna!!!

Volem opinió sobre el nou equip de Govern!!!
Que et sembla això que en ZP vulgui implicar als Catalans en "las grandes materias de Estado"? Jo crec que més aviat el que vol és que no puguem moure fils en les importants matèries de Catalunya...

Tu que hi dius?