dimarts, 1 d’abril del 2008

El pervers sistema electoral

Avui, vull recomanar l'article d'opinió d'en Vicenç Navarro: Los costes políticos de la transición, publicat a El Periódico.

El que apunta fonamentalment l'article és que "El Gobierno de Suárez diseñó un sistema pensado para perjudicar a quienes están a la izquierda del PSOE: antes el PCE y hoy IU-ICV."

Són molts els articles d'autors diversos que han criticat les perversions de l'actual sistema electoral. Però, en aquest cas, la visió que aporta Vicenç Navarro, Catedràtic de la UPF, em sembla molt clara i especialment interessant.

1 comentari:

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

Necessitem un doble procés de canvi: canviar les relacions govern-partit i canviar les relacions direcció-partit. Materials urgents de cara a la nostra assemblea nacional de la tardor. Ara estem en crisi. No cal dissimular-ho. L’impacte “Baltasar” allunya ICV del seu entorn i desmotiva la militància. És un problema polític derivat d’un doble problema polític general (el tripartit no admet el factor diferenciat d’ICV ni nosaltres el marquem com caldria) i el partit no obté una centralitat de funcions i una metodologia de treball de lluita i de govern, de producció política, d’organització, etc…
Ho tenim magre, hem de fer un esforç, noves cares, nous misatges, modulació general del projecte…entre tots.
salut i visita el meu blog…en va ple del tema.