dimarts, 12 de juny del 2007

No n'hi ha prou amb la derrota d'ETA

Rajoy ha recordado que el Gobierno puede contar con su apoyo, pero “sólo para la derrota de ETA, no para negociar”. Estaría “encantado de que el PNV se apuntara a la derrota de ETA y no al diálogo”.
No se si l’acord entre PP i PSOE és un pas endavant. Altra vegada tinc la sensació que el govern cedeix a les pressions de la oposició, potser pensant més en les properes eleccions generals que no pas en tirar endavant un procés de pau amb possibilitats. I és que, com s’hi ha d’arribar a la pau? sols per la via de l’asfixia i la persecució policial d’ETA? És realista pensar que tornant a l’anterior estratègia repressiva del PP es pot aconseguir cap avenç?
Si no hi ha negociació no hi ha ni procés, ni PAU, ni res. La opció d’ignorar una de les parts del conflicte no ens durà en lloc. Aquest continuarà creixent, tot i fer-ho de forma oculta o latent, i alimentarà aquells qui defensen postures més radicals i bel·ligerants, fins que de nou, el conflicte surti a la llum amb major força, amb més víctimes.
És ben sabut, i així ho avalen els experts en resolució de conflictes, que sense diàleg i negociació entre les parts no hi ha res a fer, no hi ha altra manera d’arribar a una solució. Els criminals poden ser perseguits i engarjolats però les idees que duen al darrera no desapareixen. Si no es dona cap sortida a les idees i les aspiracions nacionalistes, sempre hi haurà algú prou encegat, disposat a recórrer als mètodes violents més abominables.
Cal arribar a un acord de les diverses forces polítiques però, l’objectiu d’aquest acord ha de ser la resolució negociada del conflicte Basc i la pau definitiva. I per això, no n’hi ha prou amb la derrota d’ETA.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pinten bastos en la resolució del conflicte basc. S'ha començat a desfer tot el camí avançat, i es torna a l'estratègia del PP per evitar el diàleg polític en tre totes les opcions. I ETA encantada, perque un escenari d'aquest tipus cohesiona més a la seva parroquia, en lloc de debilitar-la.

Els socialistes no han aguantat ni un minut la pressió, i ja es veuen fent les maletes a la Moncloa...La reunió de Rubalcaba amb la Civil, abans que amb Balza i l'Ertzaintza, és tot un gest de trencament de la confiança, i el millor regal als Iturgaiz i companyia...Costa tan poc mantenir les formes, QUAN ES VOL...

Tot plegat és una bogeria, que a més, pot costar sofriment una altra vegada.

Hem de reivindicar el diàleg, però per desgracia, la nostra posició ara és més feble, ja que els actors principals han decidit que això serà un intercanvi de monòlegs per a sords, enlloc d'una obra coral amb totes les veus...

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

És que ETA no serà mai derrotada amb aquesta estratègia. De fet amb l'enfrontament només policial i la repressió política s'alimenta més la seva existència.
Cal reprendre el diàleg i amb decisió. Calen gestos per les dues parts i cal la normalització democràtica perquè tothom a Euskadi pugui accedir a les vies legals per asolir objectius. És l'única via possible.

Toni Salado ha dit...

Hola Anna,

M'he canviat el blog, perque el de blocat em donava molts problemes.
Obviament, el teu bloc està linkat al nou.

La nova direcció és:

http://blocpolitikon.blogspot.com

Petons,

Toni Salado.

Marc ha dit...

Cada vegada més penso que ETA no és més que una colla de traficants de drogues i armes, que s'excusen en el tema polític per tenir suport social.
No podem acabar amb els traficants perquè aquest és el seu modus vivendi i no saben viure d'una altre manera; però si que els hi podem treure l'argument polític perquè perdin el seu support. És per això que s'ha de dialogar amb Batasuna.