dimecres, 6 d’abril del 2011

darrera del SI

Em molesta l’actitud d’alguna gent d’ERC en relació a la consulta sobre la independència de Catalunya que es celebrarà el 10 d’abril. 

En primer lloc, em molesta  que s’apropiïn la consulta. Una consulta ciutadana impulsada per molta gent, alguns vinculats a ERC és cert, però també gent independent no vinculada a cap partit i molta gent d’altres àmbits, també gent d’ICV que en alguns casos ha acabat abandonant al veure com ERC els utilitzava políticament. 

M’indigna que des d’ERC s’intenti instrumentalitzar la iniciativa ciutadana, i que es vulgui convertir el procés en un suposat èxit del partit. Suposo que arrel del procés hauran aconseguit alguns nous militants, però pel camí també hi ha gent a qui ha molestat aquesta manera de fer. 

També em molesta l’actitud a partir de la qual alguna gent d’ERC critiquen la postura de Joan Herrera o d’altra gent d’ICV. Nosaltres tenim clar que dins d’ICV, hi ha diverses sensibilitats, i no ens suposa cap problema que alguna gent decideixi no participar de la consulta i en canvi altres puguem fer-ho.  En Ricard Gomà i la Dolors Camats, per posar alguns exemples de pes, ja han expressat que hi participaran. De fet, jo celebro que al meu partit es respectin i es visquin amb tota normalitat les diverses opcions. 

És cert que la consulta no contempla l’opció federalista que és l’aposta majoritària a ICV. Aquest és el motiu principal de l’abstenció d’alguna gent com Joan Herrera. Però també és cert que no estem parlant d’un referèndum vinculant. Si ho fos ja en parlaríem! Aleshores un SI o un NO com a úniques opcions seria inacceptable. 

Dit això, a mi em sembla que sempre que hi ha possibilitat de participar i expressar la voluntat del poble, és bo tenir-hi veu, encara que sigui amb un vot en blanc. De fet, jo ja he votat, ho vaig fer de manera anticipada perquè amb la nena ja se sap que a darrera hora sempre hi ha imprevistos. I a més he votat que SI.

Ho dic públicament perquè no vull que ERC s’apropiï el meu vot. Que quedi clar que darrera del SI a la independència no sols hi ha independentistes d’ERC, també hi ha molta gent que mai no els votaríem, i gent que tenim un altre projecte polític, en el meu cas el projecte ecosocialista d’ICV.

1 comentari:

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

la teva opinió ve determinada pel desconeixement absolut del funcionament de l'organització. Mai abans s'havia vist una actitud tan honesta com la que han adoptat molts i moltes persones d'ERC en aquesta consulta. sense anar més lluny, a Horta-Guinardó, el lideratge no ha tingut a cap persona d'ERC com a protagonista. El protagonisme de la gent d'ERC ha estat el de col·laborar a enfortir el múscul per aconseguir un bon resultat. Perquè sí, el resultat és important. Potser la gent a la que et refereixes te la pell molt fina i molt poques ganes d'aportar coses en realitat. És només qüestió de creure-s'ho.