divendres, 1 d’abril del 2011

10% retallada 0% criteri

Estic assistint, cada dia més indignada, a les retallades indiscriminades de CIU. La tisorada general és una mostra clara de la falta de criteri del govern de CIU a la Generalitat. No sols és tracta d’un govern sense capacitat de prioritzar i mantenir allò que és imprescindible, sinó que a més avui podem dir que els qui estan governant el país no tenen cap sentit de la justícia ni de l’equitat.

Certament, plantejar una retallada generalitzada del 10% o la xifra que sigui, de manera indiscriminada a tots els departaments és una irresponsabilitat i atempta contra els serveis bàsics, la sanitat, l’educació, la justícia... Que ens hem begut l’enteniment? Doncs sembla que si.

CIU esta aprofitant l’excusa de la crisi per retallar l’estat del benestar i carregar-se els serveis públics que ni Mas, ni Duran no utilitzen perquè ells, “pel bé del país” van a la privada. La perversió del discurs del govern de la Generalitat és tant gran que ens pretenen fer creure que no hi ha més remei que carregar-se els serveis públics per salvar els catalans però alhora ens volen fer creure que cal desgravar les mútues privades perquè fan un “gran servei” i ampliar els concerts amb centres educatius que segreguen l’alumnat (nens i nenes separats no fos cas...) mentre retallen els serveis de les escoles públiques. 

La conclusió és que no hi ha diners per als serveis públics però si per a les privades. I no és pas que el servei privat ens surti més barat! És que ja els està bé desmantellar el sistema públic, uns serveis de l’estat del benestar que no interessen, que no fan negoci. Això si, sempre vestint-ho de catalanitat, fent el que convé als catalans??? Quines penques!! 

Si es que ens diuen a més què el tancament de plantes d’hospital i quiròfans no empitjorarà el servei sanitari! Que ens prenen per rucs? Volen dir que les llistes d’espera més llargues no tenen cap efecte? Ara si, tal com deia el conseller Boi Ruiz tots cap a la mútua i aquí pau i després glòria. 

Perquè al final, el que a CIU li interessa no és altra cosa que tenir contents als seus “amics”, i per això el més urgent i necessari pel país és acabar amb l’impost de successions, que les mútues privades desgravin, i que a les escoles públiques es porti uniforme, que així no haurem de veure calçotets i tangues. Això sí que és visió política i el demés són tonteries. 

Si aquest és el “govern dels millors”, millor que s’haguessin quedat a casa!