dijous, 7 de gener del 2010

Ni a Vic ni enlloc

La decisió de l’Ajuntament de Vic de perseguir la població estrangera irregular em sembla absolutament preocupant i algú hauria de fer-hi alguna cosa.
L’ajuntament on governa CIU amb PSC i ERC exigirà tenir el permís de residència per poder-se empadronar al municipi i denunciarà a la policia als qui no tinguin papers. Una decisió que vulnera la llei, tant la llei d’estrangeria com la de règim local, i ignora els drets de les persones impedint-los l’accés a serveis bàsics com l’escolarització o la sanitat.
Una decisió que respon bàsicament a una estratègia partidista si recordem que a Vic, amb un 23% de població estrangera, el partit xenòfob Plataforma per Catalunya va aconseguir 4 regidors en les darreres eleccions municipals, els mateixos que el PSC(4), la meitat que CIU (8) el partit majoritari, i el doble dels que va aconseguir ERC(2).
Amb l’anunci que es perseguirà als irregulars, el govern de Vic sols vol donar un cop d’efecte i esgarrapar part dels vots que PxC va obtenir en les darreres municipals.
Com a resultat d’aquesta estratègia en clau electoral, deixar d’empadronar una part de la població que viu a Vic no tant sols emmascara la realitat del propi municipi sinó que arracona i criminalitza una part de la població i els nega drets bàsics. Perseguint les persones sense papers ni es resol ni es dóna resposta a cap de les problemàtiques socials del municipi agreujades per la crisi, sols s’utilitza una part de la població, la més vulnerable, per a treure’n rèdit electoral.
Penso sincerament que els qui menystenen d’aquesta manera els drets de les persones i la llei, no haurien de governar, ni a Vic ni enlloc.