dimecres, 20 de gener del 2010

Els Vienesos a la Taxonera

El centre cívic de la Taxonera ja fa quinze anys que va obrir les seves portes al barri, i per celebrar-ho, enguany han posat en marxa el programa d'activitats 15x15. Amb quinze activitats diferents, una per cada any del centre.
La primera d'aquestes activitats es va celebrar ahir a la tarda, amb la inauguració de l'exposició de fotografies de la Casa dels Vienesos a la Taxonera, cedides per la Compañia de marionetas Herta Frankel. I es que l'any 1944, l'Herta Frankel i els Vienesos es van instal·lar al barri. La casa taller dels Vienesos es trobava al xamfrà del carrer Santa Rosalia amb el carrer Besos (al davant de "la casa de les dones de la Taxonera").
Ara, de la casa dels Vienesos ja no en queda res, però el recull de fotografies de l'exposició és testimoni de la seva estada al barri i de com aquest ha anat canviant. De fet, alguns veïns i veïnes que ens van acompanyar en la inauguració ens explicaven que havien conegut la casa o fins i tot els seus habitants, i recordaven com ha canviat el barri de la Taxonera.
El proper diumenge, la companyia Marionetarium. Compañia de marionetas Herta Frankel oferirà la seva actuació, Pallasos de Fusta, al mateix centre cívic. Un petit homenatge als pallasos del segle XX per celebrar un doble aniversari, i es que la companyia també està d'aniversari, enguany fa vint-i-cinc anys.
De tota manera, si algú no té ocasió d'anar-hi, sempre podeu trobar les titelles de Marionetarium al Tividabo, on ja fa tretze anys que emocionen i fan gaudir a petits i grans.