divendres, 30 d’octubre del 2009

Cal fer net del tot

Tal com està el pati, es fa difícil obviar el tema de les corrupteles que han anat apareixent. Sense entrar en els diversos casos Gurtel, Palau, Santa Coloma... si que em sembla necessari fer algunes reflexions sobre la situació.
El que em sembla més greu és que el President Pujol pugui arribar a amenaçar amb estirar la manta i destapar ves a saber què, i que no passi res. Em sembla que com a ciutadans, a banda d’indignar-nos pel que està passant, hem de reclamar que es destapi tot i puguem fer net d’una vegada.
Em preocupa també l’estat d’ànim general, aquella sensació que plana i que reforça el tòpic de que tothom qui fem política som uns lladres i que els qui encara no hem fotut mà a la caixa és perquè no hem tingut ocasió de fer-ho. Aquesta percepció és greu perquè, a banda de que la gent honrada ens puguem ofendre, devalua encara més la imatge dels polítics, una imatge ja molt malmesa, i especialment perquè la desconfiança generada aboca encara més persones a la desafecció, a quedar-se a casa.
Ens agradi o no, el sistema democràtic, el millor dels sistemes dels que fins ara ens hem sabut dotar per governar-nos, necessita persones disposades a gestionar els conflictes, a fer política. Per tant, el que necessitem com a societat és controlar i garantir que aquestes persones siguin integres. Si els ciutadans ens quedem a casa no hi ha qui controli res de res. Necessitem just el contrari, gent informada i implicada, que demani rendició de comptes als qui governen.
Com a ciutadana, reclamo més control social per garantir que ningú pugui tapar res amb cap manta, i que la justícia actuï amb tota la contundència davant de qualsevol corruptela.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero tu no eres regidora de urbanismo en Horta?

Por que te han puesto ahi, porqué sabes mucho, o precisamente porque no sabes nada?

Seguramente cuanto menos sepas mejor, así cuando el juez te llame no tendras que espantarte demasiado.
Saludos y ha seguir igual

Carlota ha dit...

Els polítics teniu feina a fer perquè l'actuació d'una part minoritària d'impresentables que tenen càrrecs, dóna peu a comentaris com el d'aquest anònim que t'ha contestat abans que jo. El corporativisme entre la classe política s'ha d'acabar, perquè sinó la fractura amb la ciutadania serà greu.

Anna Mir ha dit...

Carlota,
Gràcies pel teu comentari. Hi estic d'acord però, els qui ens dediquem a fer política no ho podrem fer sols. La ciutadania hi té molt a dir.

Pel que fa a l'anònim, és evident que no tothom qui fa política és igual. Alguns procurem fer la nostra tasca de la millor manera i amb tota la integritat.

Manel J. Camps ha dit...

Anna,

Estic absolutament d'acord amb tu, cal fer net del tot. Cal reconeixer que ICV no està en cap cas conegut de corrupció, la qual cosa és d'agrair.

De tota forma, crec que podrieu forçar al vostre soci a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona, a fer bugada. Algú és l creu que la Sra. Manuela de Madre no sabia res del que passava a Sta. Coloma ?

Si no ho sabia hauria de dimitir per haver portar a l'alcaldia a un corrupte i si ho sabia cal que pagui penalment per protegir a un corrupte. Bé, cal respectar la pressumpció d'innocència, però pinta malament, ja que l'ex-alcalde ha decidit tancar el seu blog.

Anònim ha dit...

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/11/un_jutjat_fa_investigar_mayol_per_un_conflicte_amb_els_sindicats_77767.php

I tant començant per els teus liders

Marc ha dit...

Anònim,
Aquest conflicte amb la CGT fa temps que dura. No volen entrar en raó i cada cop son més radicals. I tot plegat és perquè es van tapiar uns locals.
Si si, molta corrupció de la Imma. Que té més patrimoni que el Botin i la Zarzuela junts... va home va...

Anònim ha dit...

Esperem que representeu i doneu veu a qui i per a qui treballeu: la ciutadania. Molts i moltes es guanyen la vida cada dia treballant de valent sense la tranquil·litat d'una plaça a mida; així que el nou repte serà retrobar la confiança.