dilluns, 15 de juny del 2009

festa medieval com mai, a Can Fargues

Ahir diumenge, un any més i ja en són vuit, varem celebrar la festa medieval de la Font d’en Fargues.
Una festa que, tot i el seu caràcter lúdic com no pot ser d’altra manera, havia estat sempre una jornada reivindicativa a les portes de la tant reclamada masia de Can Fargues.
Enguany, per fi, per primera vegada, la festa ha traspassat les portes abans barrades de la masia. Els jardins i la pròpia masia s’han omplert de vida, de música, de veïns i veïnes, de gent d’arreu de Barcelona que han volgut visitar la tant esperada masia de Can Fargues.
Aquest any com cap altre, hem gaudit plegats de la festa i de la masia. Felicitats, gràcies i per molts anys més.

4 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Va ser una festa magnífica

Óscar GarcÍa ha dit...

Ahir en la manifestació dels trangènics ja us vam fer girar cua i fotre el camp de la manifestació.

Senyora d'iniciativa, la vall d'horta és un pou de ciment i contaminació. Una cimentera a recer del turó de can fotjà, carrers al barri històric d'horta empaitant als pobres vianants, gent del carrer d'aiguafreda que no pot clucar els ulls per la nit, i ja no parlem del Carmel.

Ha anat al carmel a veure com està tot allò? És una vergonya veure tota la brossa i voreres minses i esquifides. Això no és benestar social ni salut ni totes les cabòries que es pot llegir en aquest blog.

Serviu als poderosos i no parleu clar i català. Aquest país s'ha fet gran gràcies a gent com Josep Pla, Joan Coromines o Joan Amades. I al nostre barri hi ha gent que anyora temps passats com Desideri Díez o el senyor Jaume Caminal. Hi ha gent que està fins als collons de no poder respirar, de no poder viure lliure, de no poder gaudir dels arbres ancestrals, de no poder escoltar els ocells, de no poder trepitjar la terra humida.

Molta gent ha fotut el camp d'aquesta maleïda ciutat, qui serà el següent? Desitjo que la vostra conciència no resti tranquil.la perquè això és en part, obra vostra.

Democràcia, salut i bona vida.
Visca la vall de bell antuvi!

Pere Nieto ha dit...

Parlar en nom d'altres persones és gratis, però no sempre seriós. Realment en desi o en Jaume Caminal diuen això que t'ho poses en boca seva?

Óscar GarcÍa ha dit...

Benvolgut Pere Nieto,

Només cal llegir tots els seus llibres i veure les fotografies. Les seves afirmacions són aclaparadores, la vall d'Horta, un dels paratges amb més història de Catalunya ha rebut l'espoli de totes les institucions.

A mi em sembla molt bé que cadascú faci el que vulgui, però que en cap cas es diguin mentides. Horta malgrat els temps difícils de la postguerra o els temps antics, tenia llocs encisadors i molt bonics.

Desde la direcció del districte desde ja fa molts anys es continua amb la mateixa política amb les Rondes, l'avinguda de l'estatut, amb el parquing del Parc de la Unitat, amb les voreres minses per a vianants, amb la creació de més i més carrers, amb la brutícia del Carmel i un munt de coses més.

Jo que intento explicar a la meva mare setmana a setmana que oblidi el maleït plàstic i el dissabte passat li regalen al mercat una bossa de tela amb la hipocresia del senyor districte i el mercat. No tenen vergonya, la única via és prohibir les bosses de plàstic, un verí per el planeta. Però no ho poden fer perquè han de complir amb els productors.

Doncs jo no callo, parlo clar i català i lo mateix diuen els dos senyors que esmentes, ells també defensen Horta i la seva gran riquesa cultural dels hortencs. I si no tu creus els hi pots preguntar per exemple pel camí de Sant Cebrià o per la riera del Marcel.lí...

Per cert em deixava la destrucció de la Clota, però tranquil que no passa res que serem més feliços patint per la nostra integritat al carrer major d'Horta o vivint en una llauna de seitó.

Salut company!