dimecres, 1 d’abril del 2009

Tres Turons a la Font d'en Fargues

Ahir, l’equip tècnic i polític que treballem en la proposta urbanística del Parc dels Tres Turons, tant del districte com de l’Agència de promoció del Carmel i entorns, ens varem reunir amb els afectats de la Font d’en Fargues.
La proposta actual de parc, estableix una solució general de tempteig i retracte en la zona de la Font d’en Fargues que estava afectada de verd, de manera que l’Ajuntament es reserva el dret a adquirir els habitatges fins ara afectats, per executar el verd, en el moment en que els seus propietaris els vulguin vendre.
Amb tot, es mantenen algunes afectacions puntuals que responen a diversos criteris o actuacions previstes; afectacions de vial, connexió de les zones verdes previstes, edificacions aïllades... És sobre aquestes afectacions que els veïns volien plantejar diverses consideracions, opinions i propostes.
Des del districte es va explicar els criteris i els elements tècnics que han motivat mantenir aquestes afectacions, i es va expressar el compromís d’estudiar en detall els plantejaments dels afectats. Per això, la regidora del districte, l’Elsa Blasco, els va demanar que presentin al·legacions exposant per escrit tots els arguments i opinions exposades, per poder-les estudiar i valorar amb deteniment.
Val a dir que la proposta actual del Parc dels Tres Turons suposa en total la desafectació de 464 habitatges fins ara afectats sobre 764, és a dir, en total és desafecta un 61% dels habitatges i en queden 300 encara afectats.
Al llarg de la reunió també es van plantejar altres qüestions més generals com la regulació d’una parcel·la mínima a la zona, per evitar edificacions sense prou façana o sense façana al carrer, o la manca d’aparcament al barri de la Font d’en Fargues, on el districte té prevista la construcció d’un aparcament soterrat que pugui donar solució als problemes d’aparcament.
A banda del contingut de la trobada, que òbviament va tenir molt d’interès, la reunió em va permetre constatar diverses coses. La primera, que el tractament personalitzat que en Toni Coll i els tècnics de l’Agència estan duent a terme, no sense esforç, és una molt bona eina. Totes les persones que ahir eren presents a la reunió s’havien citat prèviament a l'Agència, de forma personalitzada, per parlar dels seus casos particulars. Això vol dir que els canals de comunicació funcionen i ho fan en tots dos sentits, els afectats disposen d’una atenció i informació personalitzades i el districte i l’Agència obtenen també informació que els permet conèixer i valorar cas per cas les afectacions.
La segona constatació és que no totes les persones afectades responen o reaccionen igual. I en aquest sentit vull agrair el to de les aportacions del veïnat afectat de la Font d’en Fargues i la seva disposició a discutir tant com calgui i a parlar però també a escoltar. Tinc el convenciment que aquesta és la millor manera de cercar solucions; discutint tant com calgui i posant tots els arguments sobre la taula, des de la confiança i el respecte mutu.

5 comentaris:

Manel J. Camps ha dit...

Anna,

No entenc la diferència de criteri davant dels veïns de la Font d'en Fargues, i els del sector 14 de la MPGM del Carmel i entorns.

En aquest sector no s'ha desafectat pràcticament res i en canvi s'han produït moltes noves afectacions.

Tampoc s'ha fet una reunió citant nominalment a tots els veïns, ni s'ha fet cap negociació.

Bé suposo que hi ha raons que els veïns d'Horta no podem entendre.

Mª Carmen Blas ha dit...

Ana, estoy completamente de acuerdo contigo.

De esta zona de Font d'en Fargues, han pasado la mayoría de vecinos por la agencia del Carmel y todas las personas con las cuales yo he hablado ( inclusive gente afectada) han salido muy satisfechas del trato recibido por Toni Coll y los técnicos.
También, cuando hemos necesitado reunirnos con Elsa Blasco, nunca ha habido un no, siempre que su agenda se lo ha permitido, más pronto o más tarde, nos la ha concedido y en estas reuniones hemos intercambiado opiniones, que unas veces hemos estado de acuerdo y otras discrepábamos...pero, eso si, siempre con diálogo y respeto mutuo.

Anònim ha dit...

CUANDO SE TRATA A LOS CIUDADANOS COMO PERSONAS Y SE DESAFECTAN VIVIENDAS ES FACIL HABLAR Y PONERSE DE ACUERDO, SOBRE TODO CUANDO LAS ASOCIACIONES ESTA FORMADAS POR GENTE PUESTA POR ICV. NO COMO SUCEDE EN SECTOR 14 (HORTA), DONDE NO SE DAN LAS MISMAS CIRCUNSTANCIAS. AUN ASI CUANDO QUERAIS OS PRESENTO A UNOS CUANTOS VECINOS AFECTADOS EN FONT FARGAS QUE NO ESTAN EN ABSOLUTO SATISFECHOS CON EL PLAN NI CON LAS EXPLICACIONES DEL SR. TONI COLL Y CIA. TAMBIEN ES MUY FACIL HABLAR DE BUEN TRATO RECIBIDO, DE RESPETO Y ESTAR DE ACUERDO CON TODO, CUANDO NO ES TU CASA LA QUE DERRIBAN.

Anna Mir ha dit...

A l'Anònim,
Em sembla que el teu comentari és una falta de respecte envers el moviment veïnal i envers les persones que en formen part. Estic convençuda que parles des del desconeixement d’aquest moviment, que és plural i que agrupa persones amb tot tipus d’idees polítiques, també gent propera a ICV i òbviament d’altres partits o gent no polititzada. Em sento insultada quan dius que algunes associacions reben un tracte diferenciat o de favor per estar suposadament formades per gent d’ICV. Insinuar que el Govern del districte tracta el moviment veïnal segons les seves afinitats polítiques és una acusació absurda però alhora molt greu.
En qualsevol cas, és molt fàcil criticar els veïns i veïnes que donen la cara per millorar els seus barris i fer-ho des de l’anonimat. Les teves pròpies paraules, faltes de tota consideració, et desacrediten.

Anònim ha dit...

ANA, SI CONSIDERAS QUE FALTO AL RESPETO A LAS ASOCIACIONES VECINALES, PROBABLEMENTE, ME HAS MALENTENDIDO. PUES YO TAMBIEN FORMO PARTE.
NO CRITICO A LAS PERSONAS QUE SE IMPLICAN, CRITICO ALGUNAS DE SUS ACTUACIONES Y CRITERIOS, EN ALGUNOS CASOS INJUSTAS Y ANTIDEMOCRATICAS. SABES PERFECTAMENTE QUE NI SIQUIERA TU ESTAS A FAVOR DE TODOS LOS CRITERIOS QUE DEFIENDE UN PARTIDO. LA FALTA DE CONSIDERACION ES EN RESPUESTA A LA CONSIDERACION RECIBIDA. NO ALVIDEMOS QUE ALGUNOS NO DEFENDEMOS SOLO IDEAS. TAMBIEN NUESTRA VIVIENDA.