dimecres, 29 d’abril del 2009

CJD7 construint projectes

Fa dies que volia comentar alguns aspectes de la darrera Assemblea del Consell de la Joventut d’Horta- Guinardó (CJD7).
Enguany, altra vegada va quedar clar què el Consell no sols agrupa entitats juvenils de tot tipus i genera un espai compartit de treball i d’intercanvi sinó que a més, el Consell aconsegueix generar projectes col·lectius amb implicació de les entitats.
En aquesta ocasió, per primera vegada es va destinar, tal com s’havia acordat en l’anterior AGO, els diners de les quotes aportades per les entitats a un projecte de cooperació. El cas és que es van presentar tres projectes diferents que optaven als 1000 euros de les quotes del CJD7.
L’important, des del meu punt de vista, no és només que es doni suport a un projecte de cooperació destinat a joves i/o impulsat per joves. Sinó que fruit d’aquesta iniciativa, les entitats del Consell van conèixer tres projectes amb els que tenen possibilitat de col·laborar.
Finalment, els mil euros van ser per Cooperacció, una entitat que s’acaba d’incorporar al Consell i que treballa a el Salvador, a la zona del Bajo Lempa. El projecte de Cooperacció, que va rebre el suport majoritari de les entitats del CJD7, té per objectiu donar suport a les entitats juvenils de la zona perquè de manera conjunta, a partir d’una mena de Consell de la Joventut del Bajo Lempa, puguin desenvolupar tot tipus d’activitats, dels joves i per als joves.
En aquesta elecció, penso que fou determinant saber que la pròpia entitat participava i continuaria participant en el projecte. Però també fou determinant l’experiència que les entitats tenim del CJD7, un Consell que ens permet treballar de manera coordinada per aconseguir objectius més ambiciosos i que a el Salvador, és un model d’organització que segur pot ajudar a les entitats juvenils en les seves reivindicacions i necessitats.
Un segon aspecte que vull destacar del CJD7 i que celebro, és la seva pluralitat. A l’AGO s’hi van presentar diverses resolucions que alguns no podíem compartir plenament. Aquesta situació, lluny de generar tensions, es va concretar en la possibilitat de convocar una jornada de debat per discutir i debatre els diversos temes plantejats entre les entitats del Consell. Un debat que potser no permetrà arribar a un posicionament unitari de totes les entitats del Consell, però que ben segur serà enriquidor per a totes.
En fi, vull felicitar al CJD7 perquè avui, com ahir, continua aconseguint ser un espai real de relació i de treball conjunt de les entitats juvenils del districte, i un espai útil per a les entitats. Felicitats i bona feina.

1 comentari:

Pere Nieto ha dit...

Vaig poder assistir a l'estona final de l'assemblea i crec que descrius molt bé tota la part positiva del CJD7 i jo personalment també crec que va ser un encert aprovar el projecte de Cooperacció.