dilluns, 1 de setembre del 2008

3 mesos pel finançament

Aquest ha estat un estiu mogudet en relació al sistema de finançament, mogut políticament però poc productiu pel que fa al contingut.
La darrera compareixença del Sr. Solbes evidencia que no s’ha avançat gens. L’únic canvi ha estat el compromís d’arribar a un acord abans no passin tres mesos, un compromís fruit del polèmic pacte entre el president d’ICV, Joan Saura, i la vicepresidenta del govern espanyol Maria Teresa Fernández de la Vega.
Sense entrar a valorar amb massa deteniment el pacte entre Saura i de la Vega, si que és evident que els seus resultats no han estat pas favorables per a ICV. Tot i que ICV aconsegueix una nova data límit de tres mesos per a un acord en el finançament, l’allau de crítiques pel pacte en solitari no compensa. (Recomano el post d’en Pere Nieto)
Han estat molts els qui han volgut confondre els termes en que es va produir el pacte. En aquest sentit, cal reiterar que la negociació, en tot moment, es va fer en nom d’ICV. Mai no es va parlar de quins havien de ser els continguts del sistema de finançament, cosa que pertoca al govern de Catalunya, ni es va parlar en nom de la Generalitat i, per tant, la nostra formació tenia plena potestat per negociar en el seu propi nom i arribar a acords amb total llibertat. Això, que sembla tant raonable, s’ha hagut d’aclarir a través d’un comunicat de la direcció d’ICV.
Dit això, em sembla que l’agressivitat esmerçada per algunes formacions polítiques en la seva crítica a ICV i al seu president, Joan Saura, ha estat desmesurada. No em cansaré de dir-ho, el que pertoca és criticar projectes polítics i idees, no pas atacar persones.
Per acabar, no confio gaire, per no dir gens, en que d’aquí a tres mesos es pugui arribar a un acord de finançament. Vol dir això que el pacte de Saura haurà estat inútil? No ho se però, com a mínim, l’executiu espanyol sap a que atenir-se si no vol tornar a quedar en evidència.
Tampoc se si al govern de ZP li importa massa complir amb les seves promeses. Fins ara no sembla que aquesta hagi estat una de les seves prioritats. En qualsevol cas, d’aquí a tres mesos ho podrem comprovar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Anna, jo sóc militant d'ICV, i encara m'en fiag creus del famós "pactillo" de Vilanova. No només han estat els interesstats i els oportunistes de les altres formacions polítiques.
A mi com a militant, també m'ha decebut.

Salut!

Jordi Merino
jordimerino.blogspot.com

Toni Salado ha dit...

Ummm...Haurem d'esperar a veure resultats, però la maniobra és arriscada. Si surt bé, CiU pot quedar tocada de mort, però si surt malament, llavors el pes recaurà sobre en Saura, i de rebot als demés...En tot cas, els socialistes estan en bona posició, veient-les venir...Una abraçada!