dimecres, 16 de gener del 2008

Rajoy amb Pizarro i Zapatero amb Duran...

Gallardón, exclòs de la llista del PP a les Generals, plega de la política. Sembla que en certa manera es repeteix la història, tal com passà amb Piqué.
Avui, torna a ser palès que el PP cada dia escora més cap a la dreta radical, prescindint de els membres del partit menys extremistes i avançant ineluctiblement cap a les postures més ràncies de la dreta.
Ja cal que ens calcem, és cert, però calma. És hora de mantenir el cap clar. El que no ens podem permetre de cap manera és que la deriva a la dreta del PP ens avoqui al parany d’un vot de centre que ni ens satisfà ni ens representa a la gent d’esquerres.
Un vot d’utilitat al PSC-PSOE, per evitar el PP més ranci, és anar enrere i fer el joc a la dreta, és carregar-se les aspiracions de la gent d’esquerres.
EL VOT ÚTIL ÉS DEL TOT INÚTIL SI NO ET REPRESENTA!
La solució per encarar la deriva progressiva cap a la dreta no és pas votar postures de centre sinó votar l’esquerra de debò. Votar noves polítiques d’esquerres, polítiques ambicioses però realistes i viables.
Zapatero no pot ni vol tirar endavant polítiques realment d’esquerres. Un PSOE amb les mans lliures continuarà fent polítiques de centre, continuarà mantenint el model econòmic heretat del PP i prometent xecs en comptes de drets. De fet, Zapatero ja ha expressat el seu desig de negociar de manera preferent amb la dreta catalana. És així com el PSOE espera fer polítiques progressistes? Amb Duran Lleida? Ja es veu que alguna cosa no rutlla...
La gent d’esquerra hem de fer pinya. Cal que l’alternativa d’esquerres, ICV-EUiA a Catalunya i IU a l’Estat, creixin i guanyin influència. Tenim un projecte d’esquerres potent, innovador i ambiciós. Ara cal que el 9 de març, la gent d’esquerres ens expressem alt i clar per tirar-lo endavant.