divendres, 19 d’octubre del 2007

I el culebrot del TC continua...

És escandalós. La història ve de lluny però, en resum, és la seguent:
  1. En la votació sobre la impugnació del PP contra el plan Ibarretxe, el magistrat conservador Vicente Conde Martín de Hijas va votar en contra d'admetre aquesta impugnació.
  2. El PP no perdona i, en el seu moment, els magistrats conservadors van impedir que Conde fos president del Tribunal, cedint el càrrec a la magistrada progressista Maria Emilia Casas.
  3. Vicente Conde, rebotat amb els seus, donà suport als progressistes en diverses ocasions, contravenint els interessos del PP.
  4. En relació al recurs contra l'Estatut de Catalunya, el PP intenta recusar a la presidenta Casas per excloure-la del Ple on es tractarien les recusacions dels magistrats Pablo Pérez Tremps i Roberto García-Calvo.
  5. El PP aconseguia que s'admetés a tràmit la recusació de Pérez Tremps, i aconseguia finalment excloure'l del tribunal que examinaria el recurs a l'Estatut, amb el suport del magistrat conservador Vicente Conde, que es reconciliava així amb el PP. El tribunal doncs quedava en mans dels conservadors, per bé que la presidenta continua tenint la possibilitat de fer servir el seu vot de qualitat.
  6. El Govern no les te totes i decideix prorrogar el mandat de las presidenta Casas introduint una modificació en la llei orgànica del Tribunal. Dos magistrats, García-Calvo i Rodríguez-Zapata s'hi expressen obertament en contra.
  7. El PP presenta un recurs d'inconstitucionalitat a la prorroga del mandat de la presidenta. Ella i el vicepresident s'abstenen en la votació.
  8. El magistrat Vicente Conde presideix el Ple que estudia les abstencions de la presidenta Casas i el vicepresident, i fa ús del seu vot de qualitat per decantar la votació a favor de l'acceptació de les abstencions que, suposen un canvi en la correlació de forces a favor dels conservadors.
    El Constitucional cambia su doctrina para aceptar la abstención de la presidenta...
  9. El Govern es planteja un possible contraatac amb la recusació dels dos magistrats conservadors que expresaren obertament el seu desacord amb la prorroga de la presidència. Excloent-los del tribunal que ha de tractar el recurs del PP en aquest sentit, el TC recuperaria la majoria progresista.
Tot plegat un culebrot de ca l'ample. I els qui ens ho mirem des de fora, cada dia més astorats davant l'espectacle.