dissabte, 3 de febrer del 2007

Un gest

Dijous 1 de febrer, de 19:55 a 20 els 5 minuts d’apagada de llums i aparells elèctrics foren un toc d’atenció vers els efectes del canvi climàtic i la possibilitat d’aturar-los.
Del canvi climàtic se’n feren ressò tots els mitjans de comunicació, que esperaven per a l’endemà els resultats de l’Informe del Comitè Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC) de la ONU.
Tot i amb això, la convocatòria de dijous trobava més complicitats entre les institucions que no pas entre els ciutadans. S’apagaren les façanes de múltiples monuments i edificis institucionals, que contribuïren a una baixada significativa del consum energètic, però fórem pocs els ciutadans que seguirem la convocatòria des de casa.
L’apagada ha estat un gest però, també ha fet palès que encara no estem prou mentalitzats. Sembla que molta gent encara no és prou conscient de la seva contribució al estat del medi ambient. Cal insistir molt en que és la suma de les accions de tots el que podrà evitar el desastre.
Ja no val allò de que si els poderosos no ho fan...ja no hi ha excusa per a lluitar contra el canvi climàtic. Tots em de vetllar pel futur.
Ja cal que ens esmercem a fer que tots en siguem conscients.

4 comentaris:

[AdM], Societat Anònima Extralimitada ha dit...

els AdM anunciem un canvi de domini. passem de pauplou.blogspot.com a adm.blogspot.com. és qüestió de pluralitat i anonimat! a partir de demà dimarts

la tomaquera ha dit...

Doncs tot i l'escàs seguiment les conseqüències han estat importants. 1000 MW, la potència d'Ascó, o Vandellós, o les tres Xemeneies de Sant Adrià.

La propera pot ser encara més gran.

[AdM], Societat Anònima Extralimitada ha dit...

PER PROBLEMES TÈCNICS, els AdM hem passat a a-d-m.blogspot.com.

Izan ha dit...

Felicitats pel blog.

Salut

Jordi Merino