divendres, 10 de maig del 2013

2 anys de mandat decebedors


Al Consell Plenari d’Horta- Guinardó ICV-EUiA vàrem fer balanç dels dos anys de mandat. Dos anys en que els reptes plantejats continuen pendents i en alguns aspectes, com és la participació ciutadana, lluny de millorar s’ha perdut.

No s’ha avançat significativament en accessibilitat en cap dels barris del districte, ans al contrari, amb la pèrdua del servei d’autobús de barri els diumenges i festius avui per a les persones grans o amb dificultats de mobilitat és més difícil i més car desplaçar-se als nostres barris.

Les famílies afectades del Carmel, Tres Turons i de la Clota continuen sense rebre cap resposta per part del govern i sense solució a la seva situació.

Grans projectes que havien de ser un pol d’atracció econòmica per als barris de l’entorn com l’illa d’equipaments UA3 del Mercat del Guinardó o el projecte de la Llosa de la Vall d’Hebron continuen encallats o amb les obres pràcticament aturades. Si bé en relació a la UA3 vàrem aconseguir aprovar, amb el suport dels partits d’esquerres, una proposta d’acord per exigir la finalització dels equipaments que pertoquen a la Generalitat.

No tindrem línia 9 del metro i alguns accessos de la línia 5, com el d’Arenys de l’estació del Coll- Teixonera continuen pendents de finalitzar, plens de tanques i amb greus problemes d’accessibilitat. Per no parlar de la Plaça Sanllehy i el greuge que per al veïnat i el comerç de l’entorn suposa l’aturada de la línia 9 i l’actual situació de la plaça.

No s’ha avançat tampoc en la recuperació de les diverses masies. Can Fargues continua tancada al veïnat que tant ha lluitat per a la seva recuperació. Torre Garcini continua sense trobar la solució que la faci pública i la obri al barri del Guinardó i avui, sembla que tal com es plantegen, les negociacions amb la propietat podrien suposar la renúncia imperdonable de la Torre i els seus jardins com a equipament públic i obert al barri. I pel que fa al Mas Ravetllat Pla, la seva recuperació continua essent una incògnita.

A més, el govern del districte incompleix l’històric compromís d’Agermanament d’Horta- Guinardó amb el poble Sahrauí alhora que planteja cedir el Palau del Marques d’Alfarràs a la Casa del Marroc, un govern repressor que vulnera els drets humans.

I els espais de participació del districte, lluny de ser potenciats s’estan convertint en espais purament informatius sense possibilitat de debat ni participació real. Una situació que es reflecteix no sols en la implicació de la ciutadania en aquests espais sinó també en la proliferació de plataformes i mobilitzacions veïnals per fer sentir la veu al carrer i aconseguir, a partir de la reivindicació, el que no s’està aconseguint des dels espais de participació existents. Manifestacions a Sanllehy, mobilitzacions a Sant Genís pel 112, creació de la Plataforma Salvem el Matas, la Plataforma Salvem Torre Garcini...

En conjunt dos anys de govern decebedors.

4 comentaris:

usha.digitalinfo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
usha.digitalinfo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
usha.digitalinfo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
usha.digitalinfo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.