dijous, 5 de març del 2009

Diari d'un exiliat

Avui, permeteu-me fer una recomanació:
En ocasió de els 70 aniversari de l’exili, des del Memorial Democràtic s’ha volgut recuperar les reflexions d’un exiliat català, Ramon Moral i Querol, que va escriure un diari entre el 5 de març i el 24 de desembre de 1939, ja fa 70 anys.
Aquestes reflexions van ser publicades sota el títol “Diari d’un exiliat”, un llibre editat per edicions Abadia de Montserrat fa més de vint anys, i que actualment està exhaurit.
A partir d’avui, es pot anar seguint el diari d’en Ramon Moral a través del bloc “Diari d’un exiliat”, que ofereix, dia a dia, una visió de l’exili des de l’òptica dels vençuts. Una iniciativa interessant.
L'adreça del bloc és:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No embruteu mes la memoria historica que vosaltres no teniu res que veure amb els exiliats de fa 7 anys, Sou una colla de traidors i feixistes disfressats de verd. aneu a la merda

Marc ha dit...

més de 30 anys d'exili i persecucions de la meva família crec que em donen tot el dret de participar-hi.
Feu el favor de deixar de treure bilis anònima per la boca... Traidors? feixistes? de que vas?
Com a mínim dóna la cara.

Marc ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

De q vaig?? Vaig de q l'altre dia vaig tenir q correr perq em seguien els vostres gossos, vaig de q altres nanos no van tenir la mateixa sort q jo i els hi van obrir el cap. Vaig de q molts estem farts de que aneu de progres i un cop en el poder practiqueu el mateix feixisme que la valdecasas. Ja no enganyeu a ningu.

Marc ha dit...

llegeix els diaris. l'ordre de carregar va venir d'un comandament intermig, sense consultar ni tan sols al director general de la policia... es depuraran responsabilitats i hi hauran conseqüències. Es revisaran protocols perquè aquests fets tant desgraciats no tornin a succeir. Els fets del dimecres també haurien succeït amb un altre partit al govern. La diferència rau en que ara es reconeix que van passar coses que no tenien que haver passat. Ara ha sigut descontrolat, abans era premeditat. Ara sortiran els responsables i hi hauran conseqüències. I no t'equivoquis atacant a ICV. Per primer cop s'està treballant amb voluntat política d'acabar amb la impunitat policial. Perquè creus que estan havent tants judicis amb Mossos? Hem fet baixar fins a 0 el número de denúncies per maltractaments dins comissaries com la de les Corts. I com això tants altres canvis que s'estan produint amb ICV i que molt possiblement no s'haurien produït amb altres partits.
Però desgraciadament, molts canvis no es poden fer d'un dia per l'altre. Desgraciadament, la directriu de que els antiavalots portin visible el seu número d'identificació encara no ha entrat en vigor degut a la lentitud de la burocràcia... però aquesta directriu entrarà en vigor, i ha sigut ICV qui l'ha posat sobre la taula... efectivament, llàstima que no hagi entrat abans en vigor.
Quan t'asserenis i vulguis raonar honestament, veuràs que t'equivoques amb els teus atacs plens de ràbia... justificada per uns fets injustos, però que no per això et donarà raó en els teus insults.