dimarts, 12 de febrer del 2008

Flac favor a la democràcia

No entenc per què els mitjans de comunicació estan fent el joc al PP. Alguns, els que li són afins, és obvi que ho fan volgudament, però els que no ho són, per què deixen que el PP marqui l’agenda maniàtica establint els temes de debat de la campanya?
Per què s’ha de parlar ara dels immigrants “que ens volen prendre no se què”, després de la seguretat “que mai no en tenen prou”(quina por!) i demà a veure amb quina ens sortiran...
Per què no parlem de tot allò que ens interessa a la ciutadania, amb profunditat, i no sols del què interessa als Srs. del PP?
És clar que cal parlar d’immigració i seguretat (sense associar la primera a la falta de la segona com li agrada fer al PP), però els ciutadans també volem respostes raonades i concretes dels candidats en temes tant importants com la política social, econòmica, o ecològica, per dir-ne algunes.
No entenc per què els mitjans de comunicació ens bombardegen de titulars sense explicar-nos què pensen fer realment els candidats amb els nostres vots.
Quan s’estan plantejant temes importants, que marquen el model de societat que volem, el discurs no passa del titular de bombo i plateret. Rebaixes fiscals, xecs de 400 euros, i macroplantacions d’arbres a tort i a dret...Algú pot posar seny?
No entenc com amb aquestes respostes tant ridícules d’alguns candidats els professionals de la comunicació no els engeguen a pastar fang i busquen la noticia en un altre lloc.
M’indigna que mentre els partits majoritaris maregen la perdiu sense donar respostes, els mitjans de comunicació no donen veu a opcions polítiques que tot i no ser majoritàries com a mínim tenim un projecte sòlid que volem explicar a la gent.
Sembla que tant és si les idees són raonades o no. Ja podem esmerçar-nos en explicar les nostres propostes que al final, el titular que interessa sols és “i del que ha dit Rajoy o ZP que en pensa?” Sols ens donen veu per replicar les bajanades i ocurrències dels partits majoritaris.
Flac favor a la democràcia.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quería saber si ICV-EUiA ha apoyado la huelga en defensa de la educación pública en Catalunya oficialmente, en cualquier caso, propongo que la gente cercana a ICV-EUiA, intentéis colgar algún mensaje de apoyo a la huelga y en protesta tanto a la ley como a los servicios mínimos decretados, que han superado en la restricción del derecho de huelga, a los decretados por el gobierno de Aznar (y que todos nosotros criticamos lógicamente entonces).

Dejo un enlace al tema en el foroIU, creo que es muy preocupante la distancia que la política del tripartito esta creando entre ICV-EUiA y los mov. sociales y ecologistas con la mejor expresión en el manifiesto del Foro Social Catalán.