dimarts, 4 de desembre del 2007

ZP ens hipoteca el futur

Anem cada vegada pitjor. L’anunci del president Zapatero, que suprimirà l’impost sobre el patrimoni, com una de les primeres mesures de la pròxima legislatura, és indignant i suposa la consolidació d’una política fiscal i econòmica que en res no es diferencia ja de la del PP.
Altra vegada, el Sr. Zapatero ens recorda que els seu govern té superàvit. Potser caldria recordar al govern de Zapatero que continuem molt i molt lluny de la mitjana europea en despesa dedicada a polítiques socials. Que les necessitats socials de la gent no estan en absolut satisfetes i que per tant l’estalvi del seu govern no té justificació ni raó de ser.
Sembla que no hi ha manera que el PSOE entengui que no volem que continuï amb aquesta política rància de reducció d’impostos, una política que ningú ha demanat i que en canvi ens hipoteca el futur. Una política pròpia d’Aznar.
Que cal fer perquè el PSOE deixi de donar joc al PP? Que cal que passi a Espanya per a que els partits del govern deixin de ser de dreta o de centre-dreta? On ha quedat l’esquerra? Em penso que la falsa idea del vot útil i té molt a veure.
Els conservadors ens han guanyat la partida i res no canviarà fins que els PSOE no se’n adoni que amb aquesta política cada dia més dretana hi té més a perdre que a guanyar. Fins aleshores la gent d’esquerres continuarem del tot venuts i abandonats.
L’altra opció, fer créixer l’alternativa d’esquerres a nivell estatal, tot i que amb el sistema electoral actual no és una empresa fàcil.
Tant debò la gent d’esquerres deixi de votar amb por, optant pel vot útil per evitar el PP, i comenci a votar massivament a aquell qui el representa. Com a mínim seria un toc d’atenció ben merescut per als qui en el govern han oblidat que eren d’esquerres.
Si la deriva a la dreta del PSOE continua al ritme actual, no caldrà esperar gaire per a que PSOE i PP siguin el mateix.
Ja cal que fem alguna cosa per evitar-ho.

7 comentaris:

velvetpac ha dit...

La reflexión es oportuna y acertada, pero no olvides que el partido que representas, y al cual "voto" con regularidad, también juega a ser de izquierdas.
¿Apoyar al PSOE fue correcto?¿Es normal tener a "estrellonas" como la Imma Mayol largando chorradas tipo "soy antisistema", y que a la vez, su pareja haga de la policía catalana un cuerpo cada vez más represivo(pistolas eléctricas, punzones, maltrato en comisarias).
Para recuperar la credibilidad la izquierda debe situarse de nuevo en la radicalidad de sus propuestas,y evitando ser un claro ejemplo de lo que critican.

Anònim ha dit...

Quanta raó tens en la crítica a aquesta mesura!! sembla mentida que, per donar un titular fàcil a la premsa sigui capaç d'oblidar els principis fonamentals de l'esquerra. Si comparem l'Estat espanyol amb Suècia (per posar un exemple tòpic) veurem que a l'Estat es paguen menys impostos, però els serveis públics funcionen molt pitjor.

Ara, també s'ha de dir que la formació a la qual representes hi té força a veure: realment costa de diferenciar-vos del PSOE en les votacions! per això em va alegrar, i molt, veure el bloc d'IC-V-EUiA a la manifestació de dissabte, entre nosaltres i les CUP: potser també cal que part de l'esquerra (d'altres ja ho hem fet) perdi la por i es mostri desacomplexadament com és i deixi de fer seguidisme, aprofitant, quan els convé, que s'ha d'estar units contra el PP.

Rebreu més pals, però tindreu, crec jo, més satisfacció personal.

Anna Mir ha dit...

Hola,
Ja em disculpareu però el partit del qual formo part és clarament d'esquerres. Diria que el més d'esquerres dels partits actuals per bé que alguns semblen creure allò de que el nom fa la cosa...

La postura d'ICV no és pot titllar d'oportunista ni de poruca. Precisament per això, quan ICV es al govern actua amb responsabilitat i assumeix els costos de la presa de decissions.

La questió no és diferenciar-se del PSOE perquè sí sinó actuar pensant en allò que s'adiu més a les idees i el programa d'ICV.

Algunes de les polítiques aprovades sota el govern de ZP no serien el que són o simplement no serien sense aquesta forma d'actuar d'ICV. Obviament no hem aconseguit tot el què voldriem, però si mirem d'on partiem...hi ha 5 diputats a Madrit que han fet miracles!

Pel que fa al Conseller Saura, algú pot creure realment que ICV està fent dels mossos un cos més repressiu?

Si bé és cert que els col·lectius antisistema ens titllen de feixistes, també ho és que al mateix temps els conservadors ens acusen de ser massa tous i tolerants.

El cert és que els mossos han d'atenir-se a la llei. No crec de cap manera que siguin ara més o menys durs que abans.

El que si que s'ha impulsat des de ICV és una altra manera d'entendre el cos donant prioritat als temes de prevenció, proximitat, lluita contra la violència masclista, professionalitat i codi étic per a la denúncia de males pràctiques (absolutament aïllades i residuals), etc.

No oblidem que un cos policial és el que és.

Dit això, és cert que els partits polítics, també els d'esquerres, tenim problemes de credibilitat i dificultats per arribar a la ciutadania. La desafecció política no ens pot deixar indiferents, altra cosa és com evitar aquesta desafecció.

Marc ha dit...

Jo tinc els meus dubtes amb segons quins impostos, i el de successions és un d'ells.
No veig clar que quan l'economia d'una familia és precisament això, familiar, és a dir, que tot el que "entra", per així dir-ho, va al mateix compte i no es distingeix de "qui" ´són els diners, sino que són de la família... quan es mor el titular oficial de l'habitatje, la mateixa família hagi de fer un esforç econòmic tant desmesurat per poder seguir vivint a casa seva... Entenc que en el cas de que després de l'herència, es decideixi de vendre l'habitatje i es faci negoci, aleshores si que es paguin impostos.
El que no té sentit és que una dona gran que s'acaba de quedar viuda, hagi de pagar 150.000 euros, o el que sigui, per seguir vivint en la casa per la que ha estat treballant tota la vida junt amb el seu company, marit, o digues-li com vulguis. Sobretot perquè parlem de quantitats molt elevades que et cauen com una llosa al damunt. Si parlem de política d'habitatge, no fem que la gent treballadora s'hagi de vendre casa seva per pagar un impost abusiu en aquests casos.
Per posar un exemple, jo no podré viure a la casa dels meus pares, perquè per capritxos del mercat, el pis val un milió d'euros més que fa vint anys quan hi vem venir a viure. Quina culpa en tinc jò? diria que cap. Però el resultat es que no podré pagar un fotimer de milions de pessetes i hauré de vendre a un ric que vindrà content a ampliar el seu patrimoni, mentre jò hauré d'anar a viure a comarques i deixar-ho tot enrere.

Per tant SÍ que crec que hi ha impostos que s'haurien de suprimir, o com a mínim de replantejar.

velvetpac ha dit...

Hola de nuevo Anna, comentastes respondiendo a mi comentario:
"Si bé és cert que els col·lectius antisistema ens titllen de feixistes"
y me gustaría aclarar que no formo parte de ese colectivo, del cual soy simpatizante, pero por diversas razones no encajan en mi perfil. Simplemente soy un ciudadano que conoce la represión policial, y no solamente dirigida a combatir ideas políticas, sino la represión ante colectivos como inmigrantes, toxicómanos o indigentes.¿Ya conocerás los informes de la ONU? Además ¿no dijo la Imma Mayol que ella se consideraba antisistema?. En que quedamos.
Además no me contestas nada acerca de mis críticas hacía el tipo de vida de vuestros representantes;
- modelitos de miles de euros y largando chorradas de igualdad.
- viajes a New York a ver a Woody Allen (que ahora pasa de vosotros por catetos). Y supongo que alojándose en los mejores hoteles y comiendo de puta madre.
- sueldos millonarios. lo que les permite varias residencias. y es divertido ver como antes se peloteaba al movimiento okupa, y ahora, justamente con Saura, se les persigue incluso más.

Anna es indudable que hace falta una policía, pero ha de dejar de ser represiva por naturaleza. Si no sois capaces de conseguirlo, abandonar la conselleria.
Sobretodo, yo personalmente pido "conciencia de clase". Pero creo que vuestro partido no puede tenerla simplemente porque vuestros cuadros lo forman, como tantos otros de la política catalana, los hijos de la burgesía jugando a ser gente de izquierda.

Anònim ha dit...

Benvolguda Anna;
potser m'has malinterpretat abans; en cap moment negava que el partir del qual formes part fos d'esquerres. De les diverses discrèpàncies que hi tinc, aquesta no és una d'elles. De fet, coincidia amb tu en la crítica a aquesta mesura per part del govern del PSOE (que ja no tinc tan clar que sigui "d'esquerres").

Pel que fa a la discussió sobre la policia: no crec que es reprimeixi més que abans. Si bé és cert que, en ocasions, la nostra policia nacional ha actuat fent massa seguidisme dels inputs mediàtic de Madrid (cas Núria Pòrtulas, Enric Stern i Jaume Roure, etc) i que això sí que depèn de la direcció política de la conselleria, en la majoria d'altres cassos són comportament aïllats, corregits pel mateix cos.

Que la policia pega al dissoldre manifestacions? sí, és la seva feina. La gràcia és que ho faci en la justa mesura, sense, per exemple, apallisar algú que es troba al terra. Si el que no volem és que la policia dissolgui manifestacions, em de forçar un canvi de llei (i jo diria que de model social).

També estic d'acord amb tu amb la crisi que pateix la política i crec que una de les claus per revertir-la és el treball de base, dia a dia, amb les associacions de veins/es i entitats, per demostrar-los que realment participar serveix d'alguna cosa.

En l'única cosa en la qual discrepo és en els paràgraf on parles de la feina d'ICV a Madrid, que sense documentació en mà, no negaré que pugui ser molta. Discutiria moltes decisions (una llei de Memòria Històrica que és una veritable "broma", la llei de control d'armes que és un colador, la llei de dependència que envaeix competències, etc) en les que crec que, amb una mica més de voluntat de consens amb d'altres forces s'hauria pogut fer més. Però entenc que tothom té les seves prioritats, encara que a d'altres, ens puguin semblar equivocades. Per això hi ha més d'un partit polític.

Anònim ha dit...

anna el articulo me parece bien pero lo que no me parece bien es el apoyo explicito que INICIATIVA E IZQUIERDA UNIDA ESTA DANDO AL PSOE, EN ESTA LEGISLATURA EN EL CONGRESO

POR QUÉ INICIATIVA SE ABSTUVO EN LOS PGE DEL 2008, NO ME CUENTES LO DEL CHEQUE A CATALUNYA,

SOY VOTANTE DE IZQUIERDA UNIDA ESQUERRA UNIDA, Y SINCERAMENTE ESPERO QUE DE UNA VEZ POR TODAS NO HAGAIS TANTO IU/EU IC-V TANTO SEGUIDISMO AL PSOE, QUE SOBRE TODO EN POLITICA FISCAL ECONOMICA Y LABORAL ESTA PERO QUE MUY ESCORADO A LA DERECHA Y VOSOTROS IC-V E IU SOIS COMPLICES DE ELLO AL APOYAR AL PSOE

DE UNA VEZ POR TODAS PUÑETAS QUE VOTO ALGO MUY DIFERENTE PARA QUE MIS DIPUTADOS LOS QUE HAN SALIDO CON MIS VOTOS (IU-ICV) HAGAN ESTE SEGUIDISMO

QUE OS ESPERAIS DEL PSOE. MANDARLOS A TOMAR POR C.... DE UNA VEZ Y PROGRAMA PROGRAMA PROGRAMA