dimarts, 3 de juliol del 2007

Nous veïns i veïnes

Ahir vaig tenir ocasió de participar a la Taula de Ciutadania, Convivència i Immigració d’Horta-Guinardó, celebrada al Centre Cívic del Guinardó.

El Programa de nous veïns i veïnes i el Pla de Ciutadania, Convivència i Immigració del districte han estat importants per a nosaltres el darrer mandat i des del districte volem impulsar-los encara més els pròxims quatre anys.
Aquest Programa és especialment interessant perquè construeix i fomenta la convivència a partir d'un treball en xarxa que el fa molt singular. La implicació d’entitats, serveis, i ciutadania en general, tots plegats treballant en xarxa, és el que fa créixer el projecte i li permet anar-se consolidant.
Aquesta combinació converteix el projecte en un programa amb molt de futur i li dóna un caràcter totalment innovador que l'està convertint en un referent a Catalunya, per exemple a l'hora d'abordar el tema del reagrupament familiar.
El treball d’acollida i d’ajut al reagrupament, ens permet afrontar en millors condicions i amb moltes més garanties l'arribada de nous veïns i veïnes. Aquest treball, incideix directament en la qualitat de vida, tant de les persones nouvingudes com de la resta de veïns i veïnes perquè, permet una millor inserció dels qui arriben i alhora afavoreix el coneixement mutu i una millor convivència als nostres barris.
És per això que us convido a conèixer i participar al Programa de nous veïns i veïnes, per a fer-lo créixer entre tots aprenent de tot allò que s'ha fet durant els darrers mesos i ens anima a continuar endavant, i també d’aquells aspectes que es vol reorientar, creant dues noves comissions de treball dirigides a la casuística específica dels joves adolescents i de les dones.
També aprofito per felicitar i donar les gràcies a tota la gent que participa del Programa de nous veïns i veïnes, agrair-los la feina feta, i dir-los que esperem que el projecte segueixi endavant amb la mateixa il·lusió i cada dia amb més força. Des del districte els continuarem donant tot el nostre suport.