dimarts, 24 de juliol del 2007

Actuacions judicials del passat

Darrerament, algunes de les actuacions judicials sembla que ens retornin al passat.
El segrest del setmanari El Jueves fou un esdeveniment si més no sorprenent, i jo afegiria excessiu, desmesurat, i més propi d’un altre temps en que la censura era pràctica habitual.
Caldrà veure com s’acaba de resoldre la qüestió. Els responsables de la revista han estat imputats per un delicte d’injúries contra la Corona. La fiscalia potser n’està fent un gra massa. Tot i que la portada censurada és prou bèstia, no es pot dir que no estigui en la línia del que El Jueves acostuma a publicar...
El Jueves ja ha respost com no podia ser d’una altra manera, amb humor, amb una nova portada de rectificació...
Però entenc que cal reflexionar si és adequat que l’Audiència Nacional pugui continuar adoptant mesures com aquesta, que atempten clarament contra la llibertat d’expressió, més enllà de que siguin efectives o no.
La qüestió no és replantejar el segrest de publicacions perquè ha quedat desfasat davant dels nous mitjans de comunicació i difusió i per tant ja no és efectiu, com deia de la Vega.
Tampoc no veig clar que el Govern es limiti a declarar que “ni apoya ni deja de apoyar estas decisiones”. Una cosa és el respecte a la separació de poders i una altra és fugir d’estudi.
Dit això, la meva indignació ha estat majúscula quan m’he assabentat de la decisió del jutge de família Fernando Ferrín , de Murcia. El Sr. Ferrín, ha disposat retirar la custodia de dues menors a la seva mare, perquè la seva orientació sexual influeix de forma negativa en l’educació i el creixement de les nenes. On anirem a parar?
Els arguments del jutge diuen literalment:
"¿Por qué la condición homosexual perjudica a los hijos?. Pues, en definitiva, y como decía el demandado, porque los hijos tiene derecho a un padre y a una madre, no a dos madres o a dos padres. Los más prestigiosos especialistas así lo determinan. No hace falta siquiera para ello ser especialista: el sentido común (que a veces es el menos común de los sentidos) así lo dice. El hombre y la mujer son complementarios entre sí. Dos mujeres o dos hombres, no".
"Es el ambiente homosexual el que perjudica a los menores y que aumenta sensiblemente el riesgo de que éstos también lo sean"
Sembla que no és la primera vegada que aquest jutge oblida allò de la no discriminació, que també inclou entre els motius de respecte el de la orientació sexual.
Entorpir l’adopció d’una criatura a una parella de dones o fer triar a una mare entre les seves filles o la parella, és inadmissible.
No sembla raonable que aquells qui apliquen la llei siguin els primers que la respectin?
No es pot permetre de cap manera, la persistència d’aquest tipus d’actituds entre els jutges. La justícia no pot ser arbitraria, ha de respectar la llei i la constitució, si no ho fa no és justícia.

1 comentari:

CoBeT ha dit...

Tampoc no veig clar que el Govern es limiti a declarar que “ni apoya ni deja de apoyar estas decisiones”. Una cosa és el respecte a la separació de poders i una altra és fugir d’estudi.


Coincido en tu artículo, pero aquí hay un error que no hay que dejar pasar, no solo el gobierno no es neutral, sino que ha sido el impulsor de la medida, pues el que ha denunciado a la revista ha sido el Fiscal General del Estado, que es un cargo designado por el gobierno, de la misma forma que el presidente elige a los ministros, por tanto la responsabilidad política recae al 100% sobre el gobierno, al igual que la responsabilidad política de la actuación de los ministros recae sobre Zapatero.