L’Elsa Blasco, la regidora d’Horta Guinardó, ha estat avui a Els Matins de TV3 explicant i aclarint alguns aspectes del projecte que com és comprensible inquieten als veïns i veïnes afectats pel parc dels Tres Turons.
Val a dir que l’actual projecte suposa la creació d’un gran espai verd estratègic per a la ciutat (122 hectàrees) i alhora resol i acaba amb bona part de les afectacions del parc, més del 60%, que ja fa més de 50 anys que duren.
Concretament, les 764 afectacions en habitatges dels Tres Turons venen del Pla Comarcal del 1953, on els Tres Turons ja es definien com a parc urbà, i del “Plan Parcial de ordenación de los cerros de la montaña del Carmelo, Turó de la Rubira y montaña Pelada y sus zonas adyacentes” aprovat el 1967.
El Pla General Metropolità (PGM) de 1976 reconeix la necessitat del parc i per tant, manté les afectacions fins ara.
La modificació del Pla General Metropolità (MPGM) dels Tres Turons que ara es proposa i que s’ha aprovat inicialment, suposa acabar amb 464 d’aquestes afectacions i sols en manté 300. Les dels 300 habitatges que es troben en les zones centrals del parc i que entenem posarien en entredit el valor i la viabilitat del que ha de ser el parc urbà.
D’aquesta manera, el projecte actual consolida el parc urbà en les zones centrals i renuncia a les zones del perímetre del parc, més pròximes a la ciutat on es manté i es desafecta els habitatges.
Serà també en aquestes zones del perímetre del parc on es reallotjarà a les persones ocupants dels 300 habitatges encara afectats. En total es construiran 324 habitatges de reallotjament, no hi ha per tant, un increment respecte el nombre d’habitatges existents. I es dotarà de nous equipaments i serveis aquestes zones més pròximes a la ciutat que es consoliden.
En aquest moment el projecte està en període d’exposició al públic durant tres mesos, les persones afectades poden presentar al·legacions al pla fins al dia 5 de maig. Al districte també s’ofereix un servei d’atenció i informació personalitzada per a totes les persones afectades, a través de l’Agència de promoció del Carmel i entorns.
1 comentari:
La explicacion que ofrece la sra. Elsa parace coherente; ya que se cumplen las justificaciones que comenta y, parece ser, la intencion de desafectar lo maximo posible. Aunque no todo es correcto; la comunicacion con los vecinos no ha sido suficiente, las indemnizaciones previstas tampoco; el ejemplo de los 2 millones lo demuestra. Mil doscientos metros vale eso y bastante mas.
Veremos que ver que discurso presenta en otros casos, como sector 14, donde se afectan casas que no lo estaban, proyectando zona verde que no lo era en el plan del 76.
No se pueden hacer discursos diferentes segun convenga. Hay que seguir un criterio.
Gaspar Gazquez
Publica un comentari a l'entrada