dilluns, 28 de juliol del 2008

pensant ja en les vacances...

Últimament estic desapareguda del bloc però, és que no dono abast. Aquest any, com mai, necessito que arribin les vacances.
La feina, el districte en plena època de festes majors, el dia a dia quotidià que no perdona, les ganes de canviar el xip, que ja és estiu, la calor, el cansament acumulat, el bloc abandonat, el facebook esperant ser actualitzat, el hi5 per descobrir...
Hi ha tants temes d’actualitat per comentar que em toca triar. I en trio un parell que em preocupen especialment.
La Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que el Departament d’Educació vol aprovar peti qui peti i si no vigilen encara petarà alguna cosa. El posicionament d’ICV en aquest sentit ha estat molt clar. No recolzarem la llei si no manté l’esperit del Pacte Nacional per l’Educació i permet superar el model de doble xarxa escolar (pública i privada) de Catalunya. La llei ha d’establir garanties per la gratuïtat de l’educació i la corresponsabilitat de tots els centres finançats amb fons públics en qüestions com l’acollida d’alumnes nouvinguts.
El desplegament de la Llei de Serveis Socials amb la recent regulació de la figura de l’assistent personal, motiu de celebració, i la imminent aprovació també de la Cartera de serveis socials 2008-2009. La cartera, tot i la seva magnitud o justament per això, pel que podria ser i malauradament no és, genera certa decepció. La cartera ha de recollir tots els serveis i prestacions a “disposició” dels ciutadans per bé que, avui per avui, el 60% d’aquestes prestacions estan subjectes a la disponibilitat de pressupost. Som doncs encara molt lluny de garantir drets.
El tema estrella de l’estiu però, és i serà el finançament. Un finançament que ens fa anar de cap des de fa dies i que si la cosa no canvia molt ens farà mal de cap aquest agost. Sols ens queda demanar el compliment estricte de l’Estatut.
Jo el 4 d’agost començo les vacances i procuraré desconnectar de tot. Aquest any si; relax, tranquil·litat i, agafar forces pel setembre que ve carregat d’activitat.