dimecres, 28 de novembre del 2007

Baixar els impostos no és cap ganga

No és la primera vegada que en aquest bloc, faig referència a la idea que baixar els impostos no és cap ganga.
Si bé és cert que d’entrada, quan ens diuen que pagarem menys impostos i disposarem de més diners, la idea resulta atractiva. Cal tenir molt present els paranys que s’amaguen darrera de la baixada d’impostos.
Quan en Sr. Rajoy diu a les dones treballadores que ens reduirà els impostos per ajudar-nos a la conciliació, no ens diu que probablement l’efecte de la seva política d’impostos serà just el contrari.
Menys recaptació representa menys pressupost per a polítiques socials, entre elles totes aquelles que fomenten i ajuden a la conciliació; menys escoles bressol, menys equipaments i serveis públics per als infants, menys ajuts escolars i beques... en definitiva, menys suport públic a la conciliació de la vida laboral amb la familiar.
Les dones treballadores que amb Rajoy pagariem menys impostos de fet i sortiriem perdent perquè també amb Rajoy haurem de pagar serveis privats d’escola bressol, serveis privats de cura dels fills, serveis privats d’activitats lúdiques per als infants, SERVEIS PRIVATS I PRIVATIUS per a tot.
I a més a més, com sempre que en Sr. Rajoy proposa alguna política econòmica, les més perjudicades i les més enganyades són les dones treballadores amb menors ingressos, les qui necessiten més serveis públics a preu públic.
Però al Sr. Rajoy i al PP tan li fan les penúries de la gent, juguen sense cap escrúpol amb les percepcions dels qui tenen menys i necessiten més. Aprofiten les dificultats de la gent per arribar a final de mes, i els ensenyen la pastanaga d’una reducció d’impostos.
El PP crea la il·lusió de que les treballadores disposarem de més recursos quan en realitat la pretensió del PP és reduir els serveis i polítiques socials, perquè els rics del PP no necessiten aquests serveis, ells ja van a la privada més elitista.
Així, enredant a la gent humil, la classe benestant de la dreta aconsegueix estalviar-se un bon pessic i pagar menys impostos. Perque per cada euro que pugui disposar la senyora Maria del seu petit sou, quants milers d’euros s’estalviarà la Sra. adinerada del PP?
I a canvi, la senyora Maria hi perd, hi perd molt, potser perd la plaça de la seva filla a l’escola bressol mentre que la Sra. Adinerada del PP sols hi guanya.
Les polítiques de la dreta tenen un cost elevat per a la majoria de la ciutadania, no deixem que ens enredin amb la pastanaga.

divendres, 23 de novembre del 2007

Idees 2008, participa al programa d'ICV

La gent d'ICV tenim la ferma convicció que les persones han de ser les protagonistes de la política.
La participació no és ni pot ser un instrument de màrqueting. No es tracta només d’apropar la política a la ciutadania sinó que aquesta en sigui la protagonista. Per això, ICV obre l'elaboració del programa electoral per a les eleccions generals de 2008.
Us convidem a participar en el nostre programa i compartir propostes.

dimecres, 21 de novembre del 2007

Catalanisme: ni es funda ni es refunda

El catalanisme ni es funda ni es refunda. És més, no es pot parlar de catalanisme en singular sinó de catalanismes en plural. Perquè cada un de nosaltres, el conjunt de catalans i catalanes, vivim i entenem la propia catalanitat de manera singular, a la nostra manera.
No és lícit que el Sr. Artur Mas i CIU es vulguin apropiar d'un sentiment que ens pertany al conjunt dels qui ens sentim de Catalunya.
No es lícit que ens vulguin enredar fent-nos creure que els pertany el què hem construït conjuntament. Les identitats que continuem reconstruïnt cada dia els catalans i catalanes.
El catalanisme ni es funda ni es refunda, el fem tots i totes, plegats.

dilluns, 19 de novembre del 2007

Benvolgut Anònim:

Els darrers dies, una persona anònima s’ha dedicat a propinar insults de manera indiscriminada en diversos blocs de gent d’ICV. A banda que em semblen fora de lloc tant el contingut dels missatges com les seves formes, el que realment m’indigna és que aquesta persona s’amagui en l’anonimat.
Quan un expressa una postura tant contundent contra algú altre, el mínim que pot fer és donar la cara i permetre la rèplica. No és cap mostra de coratge ni valentia l’insult gratuït i anònim, no té cap mèrit.
Benvolgut Anònim: potser que aprenguis alguna cosa dels qui expressen les seves idees i es posicionen a cara descoberta.

divendres, 16 de novembre del 2007

ROIG.CAT

Joves d’Esquerra Verda organitza la III edició del festival Roig.cat.
Aquest dissabte, 17 de novembre, teniu una cita a la sala KGB de Gràcia. Nancys Rubias i Chico y Chica en CONCERT a les 21:30.
Aquest concert és l’acte central de la campanya que JEV du a terme sota el lema “Contra el canvi climàtic, més esquerra verda”. Si voleu més informació dels grups: aquí.

dilluns, 12 de novembre del 2007

MURS

Divendres passat quedava inaugurada, al Centre Cívic del Guinardó, la exposició de SOS Racisme MURS.
Una campanya que busca la complicitat de la ciutadania per a la lluita contra el racisme, a partir d'una mirada crítica amb els prejudicis envers la població immigrada i les actituds discriminatòries que sovint deriven d'aquests prejudicis.
Si voleu donar suport a aquesta campanya podeu firmar el manifest: "Ni un totxo més al mur del racisme!!!!"
També la podeu visitar al Centre Cívic del Guinardó fins al 20 de novembre.
En la lluita contra el racisme encara hi ha molt a fer. Depèn de totes i tots.

dilluns, 5 de novembre del 2007

divendres, 2 de novembre del 2007

primer, rodalies!

Joves d'Esquerra Verda hem demanat, en una acció reivindicativa, que el Govern espanyol posi les seves prioritats en el restabliment de rodalies i que aturi les obres de l’AVE.
Així és com a El Pais d'avui, es feien ressò de la mobilització de Joves d'Esquerra Verda i recollien la noticia.
"Paralelamente, una quincena de miembros de Joves d'Esquerra Verda (JEV), las juventudes de Iniciativa per Catalunya Verds, exigieron ayer al Ministerio de Fomento que retire la campaña propagandística en la que informa de la llegada del AVE a Barcelona en el mes de diciembre, objetivo ya descartado. Para ello, eligieron una de las vallas publicitarias que rezan: "En diciembre, la alta velocidad llegará a Barcelona" y pegaron en ella 16 folios que formaron el mensaje: "Primer, Rodalies!" (¡Primero, Cercanías!). La valla escogida fue una situada L'Hospitalet de Llobregat, cercana a la autopista C-32.
El coordinador nacional de las juventudes, David Cid, reiteró el mensaje que ICV defiende: prioridad para la red de Cercanías sobre la alta velocidad. Cid reclamó que se detengan todas las obras de la llegada del AVE a Barcelona hasta que se restablezca completamente el servicio de Cercanías. Al ser preguntado por la decisión de anteayer del presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, de detener las obras del AVE en Bellvitge y dar prioridad a Cercanías, Cid contestó: "A lo que de verdad da prioridad Zapatero es al AVE, porque ha puesto una fecha límite a su llegada a Barcelona, el fin de la presente legislatura". (El Pais. 02/11/2007)
Felicitats companys!