dimecres, 28 de novembre del 2007

Baixar els impostos no és cap ganga

No és la primera vegada que en aquest bloc, faig referència a la idea que baixar els impostos no és cap ganga.
Si bé és cert que d’entrada, quan ens diuen que pagarem menys impostos i disposarem de més diners, la idea resulta atractiva. Cal tenir molt present els paranys que s’amaguen darrera de la baixada d’impostos.
Quan en Sr. Rajoy diu a les dones treballadores que ens reduirà els impostos per ajudar-nos a la conciliació, no ens diu que probablement l’efecte de la seva política d’impostos serà just el contrari.
Menys recaptació representa menys pressupost per a polítiques socials, entre elles totes aquelles que fomenten i ajuden a la conciliació; menys escoles bressol, menys equipaments i serveis públics per als infants, menys ajuts escolars i beques... en definitiva, menys suport públic a la conciliació de la vida laboral amb la familiar.
Les dones treballadores que amb Rajoy pagariem menys impostos de fet i sortiriem perdent perquè també amb Rajoy haurem de pagar serveis privats d’escola bressol, serveis privats de cura dels fills, serveis privats d’activitats lúdiques per als infants, SERVEIS PRIVATS I PRIVATIUS per a tot.
I a més a més, com sempre que en Sr. Rajoy proposa alguna política econòmica, les més perjudicades i les més enganyades són les dones treballadores amb menors ingressos, les qui necessiten més serveis públics a preu públic.
Però al Sr. Rajoy i al PP tan li fan les penúries de la gent, juguen sense cap escrúpol amb les percepcions dels qui tenen menys i necessiten més. Aprofiten les dificultats de la gent per arribar a final de mes, i els ensenyen la pastanaga d’una reducció d’impostos.
El PP crea la il·lusió de que les treballadores disposarem de més recursos quan en realitat la pretensió del PP és reduir els serveis i polítiques socials, perquè els rics del PP no necessiten aquests serveis, ells ja van a la privada més elitista.
Així, enredant a la gent humil, la classe benestant de la dreta aconsegueix estalviar-se un bon pessic i pagar menys impostos. Perque per cada euro que pugui disposar la senyora Maria del seu petit sou, quants milers d’euros s’estalviarà la Sra. adinerada del PP?
I a canvi, la senyora Maria hi perd, hi perd molt, potser perd la plaça de la seva filla a l’escola bressol mentre que la Sra. Adinerada del PP sols hi guanya.
Les polítiques de la dreta tenen un cost elevat per a la majoria de la ciutadania, no deixem que ens enredin amb la pastanaga.