dilluns, 19 de febrer del 2007

Estatut andalús

Andalusia té nou Estatut d’Autonomia aprovat amb un suport ampli i majoritari, el 87,45% dels vots han donat el SI, tot i la escassa participació, sols un 36,28% dels andalusos anaren a les urnes.
La espectacular xifra de l’abstenció, ens ha de dur a tots plegats a la reflexió.
Els partits polítics, tant els que demanaven el SI (IU, PSOE i PP) com el que demanava el NO (Partido Andalucista), han estat incapaços de mobilitzar el seu electorat.
És ridícul que ara, PSOE i PP entrin en una picabaralla per veure qui és més culpable de l’abstenció. Tots dos han fracassat. Tots els partits ho han fet perquè no han sabut arribar al electorat. Tots han estat igualment incapaços de transmetre la importància i la necessitat de que el poble expressi la seva voluntat a través del referèndum.
Per molt que el resultat de la consulta pugui semblar clar, que la cita amb les urnes un diumenge pugui fer mandra, que un pugui pensar que el seu vot no decantarà cap balança...Cal recordar que la democràcia va més enllà del vot però que sense vot no hi ha democràcia.
Tots plegats em de ser conscients que dipositar la nostra papereta és un dret però també un deure, un compromís amb el present i amb el futur. Sinó, la democràcia falla.