dimecres, 7 de maig del 2014

Saber governar també és saber RECTIFICAR

Saber governar també vol dir reconèixer els errors i saber-los rectificar. A Horta- Guinardó, ni una cosa ni l’altra.
 
Els veïns i veïnes ho han expressat clarament; el govern del Districte és com un frontó, una paret inamovible, insensible a les demandes que se li plantegen. I de fet ens trobem amb un govern que ha segrestat la capacitat de presa de decisions mentre incomprensiblement s’omple la boca de participació.
 
Un govern al qui sembla que no li preocupa en absolut ni li interessa l’opinió del veïnat més implicat i compromès amb el territori, ni de les entitats que omplen de vida i activitats el nostre Districte. Aquelles persones i entitats a qui caldria reconèixer i valorar com a interlocutors i amb qui haurien de teixir complicitats avui se senten menystingudes pel govern i l’acusen de no escoltar ni respondre a les necessitats de la ciutadania.
 
L’actitud prepotent i insensible del govern del districte està alimentant una indignació creixent arreu del territori i està produint situacions que no fan altra cosa que contribuir al descrèdit de la política.
 
Mai abans un barri havia demanat obertament a Horta- Guinardó que no es faci res més en el seu territori. Que no es malbarati recursos amb actuacions mal fetes i que no responen a les demandes ni les necessitats veïnals.
 
Arreu del Districte els projectes del govern són qüestionats i rebutjats de forma molt majoritària i, el pitjor és què tot i la oposició veïnal, el govern continua tirant-los endavant com si res, sense cap legitimitat. La venda il•lícita de la Plaça Botticelli per convertir una plaça pública en un aparcament privat, el nyap de la Plaça Isop que la regidora va qualificar de “espai singular” mentre els veïns i veïnes sols hi veuen un espai perillós pel trànsit i poc útil com a espai d’estada, l’aparcament del carrer Tenerife allà on el veïnat demana un parc infantil i zona verda, l’ampliació de la biblioteca de Montbau plantejada d’esquena al barri...
 
Tant important com prendre bones decisions és saber rectificar i fer marxa enrere quan s’han comès errors i s’han pres males decisions. Sols cal una mica d’humilitat i voluntat política. El govern d’Horta- Guinardó ha de recordar que la seva obligació és estar al servei de la ciutadania del Districte i avui, arreu dels barris, la ciutadania els demana que rectifiquin.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Querido Alberto, bona nit,

Créeme que odio los liderazgos, las personas fetiche que nos han de salvar, los timoneles ante la adversidad, ... Siempre he creído en los equipos colectivos coordinados por una persona inspirada que sepa escuchar e integrar.

Por favor, Alberto, salva a IU, pon todas tus fuerzas en ello, salva a IU.

Me produce pena dirigirme en ti en estos terminos, yo que he detestado siempre los liderazgos, incluso el de Anguita.

Por favor, Alberto, pon cordura, aporta sentido común y cordura en esa titubeante dirección de IU Federal.

No puedo más, quiero votar a IU-CM en las autonómicas y municipales y NO PUEDO, no puedo de verdad.

Llevo votando IU (Esquerra Unida) desde que nació en 1986, contaba entonces con 18 años, mis primeras elecciones y con qué ilusión...

Pero esa ilusión, ¿dónde está esa ilusión? No está desde luego ya en IU-CM

Por favor Alberto sólo pido un poco de sentido común, de coherencia, de esperanza, de ilusión.

Nos lo debes a quienes quisimos votarte en las primarias.

No sé a quién dirigirme, y me dirijo a ti, aun a mi pesar pues se veras que no soporto los liderazgos carismáticos

Por favor Alberto, no nos falles

Mauricio y Tania ya se han rendido, no lo hagas tú, por favor.

Aunque sinceramente entendería que lo hiceras, que desistieras ante tanto absurdo acumulado en en esa IU.

Con todo mi cariño y un beso,
Pere

Un beso muy fuerte,
Pere