dimecres, 3 de juliol del 2013

A Horta Guinardó 2 anys aturats

Des de ICV-EUiA insistim en que el balanç dels 2 anys de mandat no és positiu i en la necessitat de redreçar el que fins ara ha estat un govern, el de CIU, inoperant i passiu, sense projecte ni model de ciutat. Un govern més centrat en respondre a determinats interessos privats que no pas a cercar solucions pels barris i la gent.

Un govern que al districte d’Horta- Guinardó ha estat incapaç de complir els seus compromisos i defensar els interessos dels barris, responent a qualsevol demanda veïnal amb un “ho estudiarem”, o “hi estem treballant” però sense cap avenç després de mesos i mesos de bones paraules.

Tenim la sensació d’estar aturats en el temps reclamant una i altra vegada el mateix i escoltant per part del govern del districte la mateixa resposta que no s’acaba concretant en res.

A la darrera audiència pública del districte ho deien els veïns i veïnes i ho diem també des del grup municipal d’ICV-EUiA, continuarem insistint tant com calgui, fins que el govern de CIU es decideixi a actuar o fins que un nou govern sigui capaç de donar alguna resposta.

Als nostres barris avui és prioritari resoldre problemes d’accessibilitat importants, ja sigui amb solucions tècniques (escales mecàniques i ascensors) o millorant el transport públic de barri. No si val a posar TMB com a excusa. Als nostres barris, amb la orografia complicada que tenim, no es pot eliminar línies i parades en base a la rendibilitat econòmica sense tenir en compte les necessitats de la gent. Allà on han començat a implantar la xarxa ortogonal tots els barris reclamen el mateix, recuperar parades eliminades que eren fonamentals per l’accessibilitat del barri. Reclamem al govern que escolti i defensi les necessitats dels nostres veïns i veïnes davant de TMB i de qui calgui.

També cal continuar actuant per alliberar els carrers de cotxes i recuperar espais per als vianants. Tenim greus problemes de manca d’aparcament a la majoria de barris del districte i amb solucions provisionals d’habilitació de solars no n’hi ha prou. Cal repensar el sistema de construcció d’aparcaments públics perquè la gent pugui accedir a una plaça a preus raonables. La opció de CIU, vendre els aparcaments municipals a una empresa privada, és anar precisament en la direcció contrària.

Des del districte tampoc poden continuar obviant casos flagrants de famílies afectades per planejament urbanístic que han sol•licitat ser expropiats o reallotjats i als qui continuen sense donar solució. No parlem d’executar el planejament, parlem de resoldre casos molt concrets de persones que no poden continuar vivint a casa seva en unes mínimes condicions i que els han demanat de forma reiterada una solució.

L’excusa que no hi ha diners, a l’Ajuntament de Barcelona, no és acceptable ni creïble. L'actual govern, que es va trobar unes finances totalment sanejades i que està fent de creditor de la Generalitat, no pot continuar dient a la ciutadania que no hi ha diners per a les necessàries inversions i equipaments que els barris reclamen.

El balanç de 2 anys del govern de CIU a Horta- Guinardó fonamentalment inclou obres ja iniciades o previstes el mandat passat, o actuacions i activitats impulsades moltes d’elles des d’entitats del districte que fan una feina lloable. Fora d’això, les actuacions del govern al districte pràcticament es redueixen a manteniment (fitons, petits arranjaments de voreres, escocells...).

La gestió del govern de CIU al districte és francament millorable i després de 2 anys les declaracions d’intencions i bones paraules ja no acontenten ni convencen ningú. Els veïns i veïnes demanen fets i realitats, i fins ara és evident que el govern no ha estat a l’alçada.